Єдиний державний реєстр суб’єктів господарювання буде доповнений інформацією про ліцензії та інші дозвільні документи

31 Січня 2019 2:51 Поділитися

30 січня Уряд України затвердив ініційований та розроблений Міністерством економічного розвитку і торгівлі України Порядок, який визначає механізм внесення до Єдиного державного реєстру суб’єктів господарювання (ЄДР) інформації про ліцензії та дозвільні документи, що видаються відповідними органами влади.

Порядок внесення відомостей про ліцензування виду господарської діяльності, документи дозвільного характеру до ЄДР забезпечує наявність у Реєстрі вичерпної інформації про суб’єктів господарювання та їх діяльність, у тому числі про отримані ліцензії, документи дозвільного характеру, декларації.

«Затверджений Урядом Порядок дозволить інтегрувати в Єдиний державний реєстр інформацію з десятків реєстрів різних органів влади. Це значно спростить пошук інформації та відомостей про суб’єктів господарювання та їх діяльність як для органів державної влади, наприклад при наданні адміністративних послуг, так і для споживачів при укладанні з ними юридичних договорів», — зазначив Степан Кубів, перший віце-прем’єр-міністр України, міністр економічного розвитку і торгівлі України.

Прийняття та імплементація Порядку є одним із завершальних етапів переведення ліцензійних та дозвільних процедур з паперової в електронну форму.

Довідково

Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань — централізована база даних, де міститься інформація про їх діяльність, наявність у них усіх необхідних ліцензій та дозвільних документів. Ведення реєстру та його технічне обслуговування здійснює Міністерство юстиції України.

За матеріалами www.me.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті