Уряд подав клопотання про скасування заборони Уляні Супрун виконувати повноваження міністра

07 Лютого 2019 2:19 Поділитися

До Окружного адміністративного суду м. Київ надійшло клопотання від представника Кабінету Міністрів України про скасування заходів забезпечення позову в адміністративній справі за позовом Ігоря Мосійчука до в.о. міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун щодо відсутності у неї повноважень міністра. Суд призначив до розгляду в судовому засіданні 11 лютого 2019 р. зазначене клопотання.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 157 Кодексу адміністративного судочинства України суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи. Клопотання про скасування заходів забезпечення позову розглядається в судовому засіданні не пізніше ніж через 5 днів з дня надходження його до суду.

Нагадаємо, 5 лютого 2019 р. суд виніс ухвалу про забезпечення позову та заборонив У. Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров’я України. У той же час їй не було заборонено здійснювати повноваження, які були делеговані їй як заступнику міністра.

Коментуючи дане рішення суду, У. Супрун зауважила, що воно блокує доставку життєво необхідних ліків та вакцин. Оскільки їх розподіл здійснюється за підписом в.о. міністра. Також через прийняття цього рішення немає можливості підписати договори закупівлі ліків з міжнародними закупівельними організаціями, проведення яких заплановане в 2019 р.

У свою чергу, Уряд підтримав У. Супрун. В. Гройсман зазначив, що урядовцями цей позов сприймається як спроба відкинути назад усі досягнення та загроза реформі охорони здоров’я.

Також у зв’язку з даним позовом Група «Охорона здоров’я» коаліції громадських організацій Реанімаційний пакет реформ (РПР) закликала В. Гройсмана подати до Парламенту кандидатуру У. Супрун на посаду міністра охорони здоров’я, а депутатів підтримати її, щоб не блокувати проведення реформи охорони здоров’я.

За матеріалами прес-служби Окружного адміністративного суду м. Київ

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

ПРОВИЗОР 07.02.2019 3:30
Весь уряд отправить лечиться в поликлиники районов, а не за границу, тогда мозги на место станут, если они есть.Ганьба за такое решение и уряду и президенту!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті