За 2018 р. Держпродспоживслужба в Полтавській обл. виявила порушення законодавства у сфері ціноутворення на ліки в 11 суб’єктів господарювання

07 Лютого 2019 4:47 Поділитися

Головне управління Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) в Полтавській обл. продовжує моніторинг застосування державних регульованих цін на лікарські засоби, які включені в урядову програму «Доступні ліки».

Контроль за правильністю застосування суб’єктами господарювання граничних оптово-відпускних цін, роздрібних цін, а також граничних роздрібних надбавок на ліки здійснюється шляхом ретельного аналізу інформації, отриманої від аптечних закладів.

Упродовж 2018 р. проаналізовано 185 тис. цін на лікарські засоби з питань дотримання законодавства у сфері ціноутворення в рамках урядової програми «Доступні ліки». Щомісяця опрацьовується інформація 34–55 аптечних закладів.

Завдяки проведеній роботі за 2018 р. встановлено порушення діючого законодавства з ціноутворення в 11 суб’єктів господарювання, а саме реалізація суб’єктами господарювання лікарських засобів, фактичні роздрібні ціни на які перевищували їх фіксований розмір, та застосування ставки ПДВ в розмірі 20% замість 7%.

Відповідно до рекомендацій Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській обл. виявлені порушення у сфері ціноутворення аптечними закладами усунені.

За матеріалами polvet.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті