Захворюваність на грип та ГРВІ в Україні: 6-й тиждень 2019 р.

13 Лютого 2019 5:09 Поділитися

Центр громадського здоров’я МОЗ України повідомляє, що протягом звітного тижня на грип та ГРВІ захворіли 209 493 людини, 70,6% з яких — діти віком до 17 років.

Порівняно з минулим тижнем, рівень захворюваності серед дорослих знизився на 3,6%, а серед дітей віком до 17 років не змінився; загалом інтенсивний показник захворюваності становив 544,2 на 100 000 населення, що на 4,9% вище епідемічного порогу по Україні.

Епідемічні пороги перевищено в 10 областях, а найбільше — у Закарпатській (на 47,1%), Чернівецькій (на 46%) та Івано-Франківській (на 89,9%).

У країні низька інтенсивність епідемічної активності грипу і ГРВІ та регіональне географічне поширення.

За звітний тиждень зареєстровано 25 летальних випадків від грипу, що підтверджено методом полімеразної ланцюгової реакції, серед них — одна дитина віком до 17 років. Із початку епідемічного сезону грип забрав життя 32 українців, зокрема 5 дітей віком до 17 років. Жоден померлий не був вакцинований проти грипу.

За результатами лабораторного обстеження методом полімеразної ланцюгової реакції 108 зразків матеріалів у 25% отримано позитивні результати на грип, у циркуляції абсолютно домінують віруси грипу типу A.

Упродовж звітного тижня проти грипу вакциновано 465 людей, а з початку епідемічного сезону — 160 885 осіб.

Нагадаємо, раніше Центр громадського здоров’я МОЗ України повідомляв про показники захворюваності на грип та ГРВІ в Україні станом на 5-й тиждень 2019 р. Також наше видання повідомляло, що відповідно до рекомендацій ВООЗ значну роль у зупиненні епідемії грипу відіграють нефармацевтичні заходи, які можуть здійснювати люди, наприклад, залишатися вдома у разі хвороби, а також частіше мити руки. Організації також можуть зробити ряд кроків, наприклад, прийняти рішення про обмеження скупчення співробітників у тих місцях, де вірус може легко поширюватися. Разом з тим, як наголошує ВООЗ, основою для ефективного реагування на пандемію є сильна, забезпечена ресурсами система охорони здоров’я, яка включає належним чином підготовлених і оплачуваних медико-санітарних працівників; функціонуючі системи водопостачання, санітарії та гігієни; якісні послуги лабораторій для швидкого діагностування; доступ до медичної продукції, включаючи вакцини; а також надійні системи для відстеження випадків захворювання і повідомлення про них.

За матеріалами phc.org.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті