Оприлюднено доопрацьовану редакцію законопроекту щодо забезпечення економічної конкуренції в аптечному сегменті

28 Лютого 2019 3:14 Поділитися

На сайті Парламенту оприлюднено доопрацьовану версію законопроекту «Про внесення змін до Закону України «Про лікарські засоби» щодо забезпечення економічної конкуренції та захисту прав пацієнтів при здійсненні роздрібної торгівлі лікарськими засобами» (реєстр. № 8591). Автором законодавчої ініціативи є народний депутат Ірина Сисоєнко.

Нагадаємо, проектом документа передбачається, що ліцензія на провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі не видаватиметься, якщо на день подачі заяви про видачу ліцензії, відстань по прямій лінії від входу до місця запланованого розташування аптеки до входу до найближчої аптеки становитиме менше 300 м у межах­ даної адміністративно-територіальної одиниці, крім селищ і сіл.

Також ним пропонується встановити обмеження на кількість аптек у містах та селищах, через яку можна здійснювати господарську діяльність з роздрібної торгівлі ліками. Така кількість аптек не повинна перевищувати 15 за умови, якщо не менше 5 аптек або аптечних пунктів розташовані в селі (селах) та/або провадиться господарська діяльність з виробництва (виготовлення) лікарських засобів в умовах аптеки.

В іншому випадку господарську діяльність можна буде вести не більше ніж через 4 аптеки та їх структурні підрозділи (аптечні пункти), без обмеження аптечних пунктів у межах адміністративно-територіальної одиниці розташування однієї з аптек. При цьому для визначення відповідності цьому обмеженню не враховуватимуться аптеки та/або аптечні пункти, що створюватимуться або розташовані в селі (селах).

Доопрацьовану редакції проекту погодив 26 лютого Комітет Верховної Ради України з питань охорони здоров’я. Тепер він буде винесений у сесійну залу Парламенту. Наше видання слідкуватиме за подальшим ходом розгляду даного проекту і повідомлятиме про це читачів.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Евгений 28.02.2019 4:10
Авиакомпания имеет право иметь не более трех самолетов, можно пять, если два из них летают исключительно в села. Железнодорожная компания может иметь не более 5-ти поездов, можно 7-мь, при условии, что два из них ездят исключительно по селам. А что делать с остальными самолетами и поездами ? Сдать на метал. Мы же заботимся о бизнесе, ЦЭЭВРОПА, блин. И ведь есть огромная вероятность, что стадо дебилов, вообще не разбирающихся в Законах, но уполномоченное их принимать, - под лозунги, о том, что это делается "во благо", примут эту ересь.
лариса 28.02.2019 5:20
Фізична особа-підприємець має відповідати єдиним кваліфікаційним вимогам для осіб, що мають право займатися фармацевтичною діяльністю. Тобото підприємець якимось чином за 1 рік який дається на виконання вимог має стати провізором, або оформляти свій бізнес на працівника з освітою.Дамо заробити на ліцензіях. бо яким чином за 1 рік вивчитись у вищому вузі замість 5 років не зрозуміло.
Скептик 01.03.2019 9:06
Продолжу мысль. Если на путях ж/д вокзала застрял гнилой бронепоезд из 18 века, то современным высокоскоростным поездам прибывать на этот вокзал запрещено. И чтоб ближе 300 м. к вокзалу не подъезжали.
Замміністра 01.03.2019 10:14
Цей законопроект потрібен для України адже аптечний бізнес вийшов з галузі Охорони здоров'я і перейшов і бізнес жорсткої економічної конкуренції. Якість ліків і послуг в цих умовах не береться до уваги і нехтуються.
Заступник зама секретаря профкому 01.03.2019 12:05
Конкуренція знижує якість ліків і послуг. Геніально! ВІЙНА — ЦЕ МИР СВОБОДА — ЦЕ РАБСТВО НЕЗНАННЯ — ЦЕ СИЛА Оруелл, "1984"
Кицун 01.03.2019 6:15
Для дурачкі що на поїздах , в фармринку України вже не має конкуренції а є монополія парочкі потсів... І в багатьх ЦеЄвропа одній особі заборонено мати більше 1-2 аптеки і обовяскова освіта

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті