Корпоративна інформація щодо сорбентів БІЛЕ ВУГІЛЛЯ® від ТОВ «ОМНІФАРМА КИЇВ»

Міністерство охорони здоров’я України листом від 28.12.2018 р. № 18.1-07/34789 оприлюднило свою позицію щодо продукції, яка представлена на ринку України та належить до групи сорбентів групи А07В АТС-класифікації і містить в якості діючої речовини кремнію діоксид, що споживається в кількості більше ніж 0,3–0,8 мг/кг маси тіла на добу (у середньому 20–50 мг/добу). Відповідно до визначення МОЗ така продукція «не може бути віднесена до дієтичних добавок та має пройти державну реєстрацію як лікарські засоби відповідно до вимог чинного законодавства» у зв’язку з доведеною терапевтичною дією (див. «Сорбенти мають бути ліками — отримано позицію МОЗ»).

Компанія «ОМНІФАРМА КИЇВ», яка пишається своєю багаторічною репутацією сумлінного учасника фармацевтичного ринку, у повній відповідності з визначенням МОЗ України повідомляє про наступне:

1) сорбент БІЛЕ ВУГІЛЛЯ®, мікрогранульований порошок для приготування суспензії у саше, кожне з яких містить 1,404 г кремнію діоксиду, поданий на реєстрацію до МОЗ України в якості лікарського засобу згідно із заявкою № 4105 від 05.03.2019 р. Подальше виробництво даної форми в якості добавки дієтичної до раціону харчування зупинене;

2) сорбент БІЛЕ ВУГІЛЛЯ®, таблетки, № 100, 210 мг кремнію діоксиду у таблетці, поданий на реєстрацію до МОЗ України в якості лікарського засобу згідно із заявкою № 4106 від 05.03.2019 р. Подальше виробництво даної форми в якості добавки дієтичної до раціону харчування зупинене;

3) сорбент БІЛЕ ВУГІЛЛЯ 400®, порошок для приготування суспензії у флаконах, які містять 12,0 г кремнію діоксиду, зупинений для подальшого виробництва в якості добавки дієтичної до раціону харчування.

4) незабаром ми повідомимо учасників ринку щодо виходу нової форми в серії БІЛЕ ВУГІЛЛЯ®, яка відповідає зазначеним вище вимогам МОЗ України і на етапі тестувань продемонструвала високу оцінку з боку споживачів.

Компанія «ОМНІФАРМА КИЇВ» готова надати зацікавленим особам та установам необхідну додаткову інформацію. У цьому разі пропонуємо звертатися на адресу корпоративної електронної пошти: [email protected].

ТОВ «ОМНІФАРМА КИЇВ»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті