«Доступні ліки»: НСЗУ уклала 479 договорів з аптечними закладами

Згідно з даними, оприлюдненими на сайті Національної служби здоров’я України (НСЗУ), станом на 26 березня НСЗУ укладено 479 договорів про реімбурсацію ліків з аптечними закладами та їх структурними підрозділами. Також ще 42 заяви очікують на підписання НСЗУ. Усього було подано 1269 заяв, з яких 653 відхилено.

З 479 договорів 77 укладено з комунальними закладами, 275 — з юридичними особами приватного права та 127 договорів з фізичними особами — підприємцями. Загальна кількість місць відпуску ліків за цими договорами становить 3839. Із них 3176 припадає на аптечні заклади і 663 — на аптечні пункти.

Нагадаємо, що 1 квітня адмініструвати програму «Доступні ліки» починає НСЗУ, яка стане єдиним розпорядником коштів за програмою реімбурсації. Лікарські засоби в рамках програми будуть відпускатися за електрон­ними рецептами. Завдяки цьому пацієнти зможуть отримувати ліки за програмою незалежно від місця розташування, у будь-якій аптеці, яка братиме участь у програмі.

Зауважимо, що електронна система охорони здоров’я, яка дозволяє користуватися електронним рецептом, складається з двох компонентів: центрального компонента та периферії — медичних інформаційних систем (МІС). Раніше керівники аптечних підприємств Запорізької обл. повідомили, що оскільки реєстрація електронного рецепта відбувається в МІС, то їх постачальники братимуть за них абонентську плату. Як свідчать учасники програми, абонентська плата подекуди перевищує розмір роздрібної націнки на лікарський засіб з програми «Доступні ліки». Через це виник ризик, що заклади, які раніше брали участь у даній програмі, відмовляться від подальшої участі в ній.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

НАдя 27.03.2019 2:17
ТАк, я вважаю, Що це суцільне касування !!. Чому відпуск інсулінів за державною програмою може бути безкоштовним, а за "Доступними ліками" платним. За кожних перших 100 рец. - 2-3 гривні. !! Ми, з ваших податків трохи дали, а тепер собі красивим трохи заберем !!! Де дивиться прокуратура це масштаби країни і бюджетні кошти ?? чудова схема, аплодую Уряду
НАдя 27.03.2019 2:31
Це тільки зі старту по зараз зареєстрованих аптеках 3839шт * 350грн (мінімум) =1 343 650 в місяць, а якщо підуть великі кількості рецептів то це десятки мільйонів в МІСЯЦЬ !!!!

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті