Затверджено перелік програмних та програмно-технічних комплексів, які беруть участь в експериментальному проекті у сфері РРО

27 березня Міністерство фінансів України затвердило перелік програмних та програмно-технічних комплексів, які беруть участь в експериментальному проекті щодо реєстрації та експлуатації нових моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій (РРО). Міжвідомча робоча група Міністерства рекомендувала до внесення в Державний реєстр РРО з метою подальшого тестування 8 проектів новітніх РРО.

У 6 з рекомендованих проектів реалізація фіскальних функцій здійснюється за допомогою електронного підпису з використанням захищених носіїв особистих ключів (в одному з проектів реалізована технологія MobileID). Два інших — модифікована технологія Націо­нального банку України.

До 1 квітня Державна фіскальна служба України має забезпечити реєстрацію цих нових моделей у Державному реєстрі РРО.

Нагадаємо, 13 червня Уряд спростив процедуру реєстрації РРО та почав реалізацію даного пілотного проекту. Нові комплекси дозволять запровадити альтернативи касовим апаратам — замість традиційних РРО надано можливість використовувати мобільні телефони, планшети, ноутбуки та інші сучасні засоби комунікації.

Пілотний проект передбачає онлайн-реєстрацію персональних комп’ютерів, планшетів, смартфонів, без подання до контро­люючих органів будь-яких паперових документів та не потребуватиме абонентської плати за користування нею.

За матеріалами www.facebook.com/minfin.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті