Асоціація AMOMD™ набула повноправного членства в Global Medical Technology Alliance

04 Квітня 2019 12:11 Поділитися

Раніше наше видання повідомляло, що Асоціація AMOMD™, яка об’єднує понад 70 національних виробників, імпортерів, дистриб’юторів та інших учасників ринку медичних виробів, взяла участь у спеціалізованій події міжнародного рівня — у четвертому глобальному форумі з медичних виробів ВООЗ (4th WHO Global Forum on Medical Devices, який відбувся з 13 до 15 грудня 2018 р. у м. Вішакхапатам, Республіка Індія.

У ході цієї події було налагоджено контакти та дружні зв’язки з багатьма представниками світової бізнес-спільноти ринку медичних виробів, зокрема, з Ralph F. Ives, членом правління Global Medical Technology Alliance (GMTA), виконавчим віце-президентом Асоціації передових медичних технологій AdvaMed (США). З ним було проведено попередні перемовини щодо набуття членства Асоціації в GMTA, що на світовому рівні об’єднує національні та регіональні асоціації учасників ринку медичних виробів.

Так, повернувшись до України, керівництво Асоціації розпочало процес набуття повноправного членства в альянсі та отримало його на початку березня 2019 р.

За приєднання Асоціації AMOMD™ до спільноти GMTA схвально проголосували всі члени альянсу.

Асоціація AMOMD™ — перша та єдина організація, яка представляє інтереси українських операторів ринку медичних виробів у GMTA. При цьому варто зазначити, що члени AMOMD™ у зв’язку зі вступом Асоціації до GMTA автоматично не отримують членство в альянсі.

Поряд з Україною таке членство мають профільні асоціації з США, Канади, Китаю, Кореї, Японії, Австралії, Бразилії, країн Азії та ЄС. Це, зокрема, такі асоціації, як AdvaMed, Medical Technology Association of Europe, Chinese Medical Devices Industry Association, International Medical Device Manufacturers Association, а афілійованим членом альянсу є GMDN Agency, чий класифікатор було взято за основу під час розробки національного класифікатора медичних виробів в Україні.

Асоціації-члени представляють компанії, які виробляють медичні вироби, засоби для діа­гностики та медичні інформаційні системи.

GMTA — це об’єднання, у рамках якого учасники обмінюються інформацією та спільно розробляють і пропагують політику, яка сприяє впровадженню інновацій для задоволення потреб пацієнтів у сфері охорони здоров’я.

Завдання GMTA:

  • розробка та розповсюдження інформації, що стосується політики та питань медичних технологій на глобальному рівні;
  • координація спільних політичних позицій для ефективного представництва на глобальному рівні в галузі медичних технологій загалом і на таких форумах, що проводяться Всесвітньою організацією охорони здоров’я, Світовим банком, Всесвітньою організацією інтелектуальної власності та Світовою організацією торгівлі;
  • підтримка принципів етичної поведінки та розповсюдження медичних виробів;
  • зв’язок з іншими міжнародними органами, такими як асоціації пацієнтів та професійні товариства;
  • підтримка та/або зв’язок з міжнародними форумами, які можуть сприяти місії GMTA, такі як Глобальна цільова група з гармонізації (GHTF), Агентство глобальної номенклатури медичних виробів (GMDN), Азіатська робоча група з гармонізації (AHWP), Латиноамериканська робоча група з гармонізації (LAHWP), Міжнародна організація з оцінки технологій охорони здоров’я (HTA) і Міжнародна асоціація фармакоекономіки і дослідження результатів (ISPOR).

Членство в GMTA надає Асоціації AMOMD™ наступні можливості:

  • участь у форумі для співпраці та консультацій з іншими національними та регіональними асоціаціями;
  • обмін інформацією про основні події, що впливають на ринок;
  • взаємодія з політиками на глобальному рівні;
  • участь у розробці політики від імені світової індустрії для адвокації/лобіювання з особами, які приймають рішення в міжнародному політичному середовищі;
  • Асоціація також систематично отримує членську розсилку про глобальні регуляторні проблеми та інші питання галузі, що надає можливість бути 100% обізнаними та рухатися в правильному напрямі в Україні, впроваджуючи світові практики та переймаючи міжнародний досвід.

У XXI ст. володіння таким потужним масивом інформації є цінним та важливим. 2018–2019 рр. в Асоціації є роками розвитку міжнародного напрямку діяльності. AMOMD™ розвивається та вчиться новому, у першу чергу для членів організації — українських операторів ринку медичних виробів, які в глобальному розумінні довірили Асоціації захист своїх прав та інтересів. Представники AMOMD™ мають надію, що це буде виправдано та корисно для всіх сторін.

Дар’я Бондаренко,
виконавчий директор Асоціації
Павло Харчик,
президент Асоціації
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті