У Київській обл. викрито фармацевтичну компанію, яка ухилялася від сплати податку на прибуток

06 Червня 2019 3:34 Поділитися

Працівники податкової міліції Головного управління Державної фіскальної служби України у Київській обл. разом з працівниками Генеральної прокуратури України викрили фармацевтичну компанію, яка під час здійснення операцій з імпорту ухилялася від сплати податку на прибуток.

Розслідування відбувалося в межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 205, ч. 2 ст. 209 (розділ VII — злочини у сфері господарської діяльності), ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу Украї­ни (розділ XVII — злочини у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов’язаної з наданням публічних послуг).

Правоохоронцями виявлено фармацевтичну компанію, що фактично займається оптовою торгівлею лікарськими засобами, імпортованими з Франції, Молдови та Латвії.

Зазначена компанія протягом тривалого періоду часу декларувала від’ємний об’єкт оподаткування з податку на прибуток підприємств. Це відбувалося завдяки включенню в ланцюг постачання підконтрольного підприємства — нерезидента, з яким документально відображало завищення вартості імпортованого товару і, відповідно, заниження об’єкта оподаткування. Такі дії давали можливість підприємству відображати збиткову діяльність, а реальний дохід виводився через офшорні компанії без реального відображення на території України.

У результаті проведених заходів вилучено майже 2,2 млн грн. готівкою, чорнові записи, первинні бухгалтерські документи, оригінали договорів з підконтрольними нерезидентами та інші документи, а також комп’ютерну техніку та електронні носії інформації, на яких містяться докази незаконної діяльності фігурантів справи.

Наразі слідство триває.

За матеріалами sfs.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті