Не гречкою єдиною: у Харкові відкрито кримінальне провадження за фактом підкупу виборців ліками

24 Червня 2019 12:38 Поділитися

21 червня під час моніторингу мережі Інтернет було виявлено ряд повідомлень громадян, у яких вони вказували на факт розповсюдження наборів з лікарськими засобами. Про це повідомляє відділ комунікації Головного управління Національної поліції Харківської обл.

Відповідно до інформації, розповсюдженої в соціальних мережах, невідомі роздавали харків’янам коробки з ліками від імені одного з кандидатів у депутати Верховної Ради Украї­ни. «Громадяни розцінюють це як намагання вплинути на реалізацію виборцями округу № 169 їх виборчого права під час голосування на дострокових парламентських виборах і змусити людей віддати свій голос за певного кандидата», — йдеться в повідомленні.

За даним фактом слідчим Київського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській обл. відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 1 до 3 років.

Загалом з початку передвиборчої кампанії поліцією Харківщини зареєстровано 18 повідомлень про порушення Закону Украї­ни «Про вибори народних депутатів Украї­ни». На даний час тривають перевірки інформації, викладеної в заявах.

За матеріалами hk.npu.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті