Доступні ліки за електронними рецептами: народний депутат подав до суду на Уряд

Позафракційний народний депутат, член Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Андрій Деркач позивається до Уряду щодо здійснення з 1 квітня 2019 р. відшкодування вартості лікарських засобів виключно за електронними рецептами. Відповідний позов надійшов до Окружного адміністративного суду міста Києва. Про це 25 червня повідомила прес-служба суду.

Зокрема, позивач просить суд визнати незаконним та нечинним абзац урядової постанови КМУ від 27 лютого 2019 р. № 135 «Деякі питання реімбурсації лікарських засобів», згідно з яким з 1 квітня 2019 р. реімбурсація лікарських засобів здійснюється виключно за електронними рецептами, виписаними через електронну систему охорони здоров’я, відповідно до Порядку, затвердженого постановою КМУ «Про забезпечення доступності лікарських засобів».

Окрім цього, парламентар просить суд затребувати в секретаріаті КМУ копію проекту постанови «Деякі питання реімбурсації лікарських засобів» разом з обов’язковими додатками до неї, довідки про проходження проекту акта, протоколу узгоджених позицій, висновку Міністерства юстиції України про проведення правової експертизи проекту акта. Також позивач просить суд затребувати експертний висновок секретаріату КМУ до проекту цього акта.

Наразі судом вирішується питання про відкриття провадження за даною адміністративною справою.

За матеріалами oask.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті