Суд заборонив використовувати позначення «Корвалол-Здоров’я»

Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду ухвалив остаточне рішення у справі про припинення порушення прав інтелектуальної власності ПАТ «Фармак» на добре відому торговельну марку «Корвалол».

Суд відхилив касаційну скаргу ТОВ «ФК «Здоров’я» і залишив у силі рішення судів першої та апеляційної інстанції. Рішенням суду І інстанції, яке було залишено в силі Північним апеляційним господарським судом, було скасовано наказ Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України про реєстрацію лікарського засобу “Корвалол-Здоров’я”, зобов’язано МОЗ України виключити лікарський засіб «Корвалол-Здоров’я» з Державного реєстру лікарських засобів України та заборонено ТОВ «ФК «Здоров’я» використовувати позначення «Корвалол-Здоров’я».

Розгляд справи тривав майже 2 роки.

Нагадаємо, що «Корвалол Corvalolum» залишається добре відомим позначенням. Велика Палата Верховного Суду направила справу про спір за добре відому ТМ «Корвалол Corvalolum» на новий розгляд до суду першої інстанції, частково задовольнивши касаційні скарги Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та ПАТ «Фармак», скасувавши постанову Апеляційного суду і рішення суду першої інстанції.

За матеріалами прес-релізу ПАТ «Фармак»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті