Імпорт медичних виробів: правоохоронці ліквідували центр мінімізації митних платежів

11 Липня 2019 11:09 Поділитися

Співробітники податкової міліції Головного управління (ГУ) Державної фіскальної служби України в Донецькій обл. під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької обл. спільно з ГУ Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях ліквідували центр мінімізації митних платежів, через який в Україну імпортували із заниженням митної вартості медичні імпланти та хірургічні інструменти іноземного виробництва.

У рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу Украї­ни (Ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів)) встановлено групу осіб, які надавали послуги компаніям реального сектору економіки щодо мінімізації митних платежів та приховування від митного контролю незаконно імпортованих в Украї­ну імплантів для остеосинтезу та хірургічних інструментів іноземного виробництва (Німеччини, Чехії та Китаю). У подальшому ці товари використовувалися для проведення операцій на опорно-руховому апараті в травматологічних відділеннях обласних, міських та районних лікарень низки регіонів України.

Зокрема, фігуранти на замовлення посадових осіб міських та районних комунальних лікарень імпортували з Китаю від імені спеціально створених підконтрольних підприємств частину переліченої продукції та розмитнювали її за підробленими документами під виглядом запчастин та будівельних матеріалів.

З Європи товари ввозили дрібними партіями (вагою до 50 кг та вартістю до 500 євро) без сплати митних платежів, використовуючи послуги автомобільних та поштових перевізників.

Ввезені таким чином товари реалізовували за готівку, без відображення в бухгалтерському та податковому обліку, пацієнтам лікарень, які потребували операцій на опорно-руховому апараті.

Таким чином, у період з 2016 р. до сьогодні в Україну із заниженням митної вартості було ввезено продукції на загальну суму понад 130 млн грн.

За результатами санкціонованих обшуків, проведених в офісних приміщеннях, за місцями проживання фігурантів та в їх автомобілях, виявлено та вилучено готівку в еквіваленті майже 1,3 млн грн., печатки підконтрольних компаній та фізичних осіб — підприємців, їх штампи та кліше-підписи, документи фінансово-господарської діяльності та чорнові записи, митні пакувальні бірки нерезидентів та інші докази протиправної діяльності. Триває слідство.

За матеріалами sfs.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті