Оголошено проведення конкурсу з формування Ради громадського контролю при НСЗУ

24 Липня 2019 6:18 Поділитися

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) відповідно до Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» та Порядку проведення конкурсу з формування Ради громадського контролю при Національній службі здоров’я, затвердженого постановою КМУ від 28.03.2018 р. № 271 (далі – Порядок) оголосила про проведення конкурсу з формування Ради громадського контролю при НСЗУ (далі – Рада).

Рада формуватиметься у складі 15 осіб, відібраних за результатами конкурсу, який проводитиметься шляхом рейтингового інтернет-голосування.

Згідно з Порядком пропозиції щодо кандидатур для участі в конкурсі можуть подаватися громадськими об’єднаннями, статутна діяльність яких пов’язана із задоволенням та захистом прав і свобод пацієнтів, сприянням розвитку медицини, наданням медичних послуг, обігом лікарських засобів та іншими суспільними відносинами щодо надання медичних послуг (далі – громадські об’єднання).

Громадське об’єднання може подати пропозиції щодо не більше ніж 3 кандидатур для участі в конкурсі.

До складу Ради не можуть входити особи, визначені ч. 3 ст. 7 Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення», зокрема:

  • особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування;
  • особа, яка має судимість за вчинення злочину, якщо така судимість не погашена або не знята в установленому законом порядку (крім реабілітованої особи), або на яку протягом останнього року до дня подання заяви на участь у конкурсі накладалося адміністративне стягнення за вчинення корупційного правопорушення;
  • особа, яка відповідно до Закону України “Про запобігання корупції” є близькою особою голови, заступника голови центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері організації фінансування надання медичних послуг та лікарських засобів, керівника структурного підрозділу цього органу;
  • особа, яка є членом органів управління та/або володіє прямо або опосередковано підприємствами або корпоративними правами суб’єктів господарювання, які провадять господарську діяльність з медичної практики, господарську діяльність з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів, або члени сім’ї якої (у розумінні Закону України “Про запобігання корупції”) є власниками таких підприємств або корпоративних прав та/або є членами органів управління таких суб’єктів господарювання і т.д.

Відповідно до п. 10 Порядку для подання пропозицій щодо кандидатур для участі в конкурсі громадським об’єднанням необхідно надіслати в електронній формі такі документи:

  1. Рішення керівного органу громадського об’єднання про висування кандидатур для участі в конкурсі.
  2. Копію статуту громадського об’єднання.
  3. Копію свідоцтва про реєстрацію громадського об’єднання.
  4. Заяву кандидата про участь у конкурсі з повідомленням про відсутність визначених Законом України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» обмежень щодо входження до складу Ради за формою згідно з додатком 1.
  5. Копію документа, що посвідчує особу кандидата.
  6. Автобіографію кандидата, що містить: прізвище, ім’я та по батькові (за наявності), число, місяць, рік і місце народження, відомості про громадянство, освіту, трудову діяльність, посаду (заняття), місце роботи, громадську роботу (у тому числі на виборних посадах), про наявність чи відсутність судимості.
  7. Мотиваційний лист кандидата, у якому викладаються мотиви бути обраним до складу Ради.
  8. Відомості про контактний номер телефону та адресу електронної пошти кандидата.
  9. Письмову згоду на обробку персональних даних, а також на оприлюднення копій документів, зазначених у підпунктах 4, 6 і 7 цього пункту за формою згідно з додатком 2.

Відповідальність за достовірність даних, зазначених у поданих документах, несуть громадське об’єднання і кандидат.

Документи прийматимуться починаючи з 24 липня 2019 р. і до 18:00 30 липня 2019 р. Документи необхідно подавати електронним листом на адресу електронної пошти: [email protected]. Тема листа має містити тільки прізвище, ім’я та по батькові кандидата та назву громадського об’єднання. До розгляду прийматимуться документи, подані в електронній формі одним файлом у форматі PDF, DOC або DOCX. Файл повинен бути скріпленим електронним підписом керівника громадського об’єднання або особи, уповноваженої на підписання документів від імені громадського об’єднання (у разі якщо файл підписує уповноважена особа, то до документів додається копія відповідної довіреності). Назва файлу має містити тільки назву громадського об’єднання та прізвище кандидата, щодо якого подаються документи. Для кожного кандидата необхідно подавати окремий файл з документами.

У НСЗУ звертають увагу, що розмір файлу не може перевищувати 10 МБ. У разі якщо документи перевищують вказаний розмір, допускається ділення файлу на частини, які не перевищуватимуть 10 МБ. Кожен поділений файл має бути скріпленим електронним підписом керівника громадського об’єднання або особи, уповноваженої на підписання документів від імені громадського об’єднання. Подані громадськими об’єднаннями документи (крім документів, зазначених у підпунктах 5, 8 і 9 пункту 10 Порядку) розміщуватимуться на офіційному веб-сайті НСЗУ протягом 24 год з моменту їх отримання. Якщо громадським об’єднанням не подано всіх необхідних документів, запропоновані ним кандидатури для участі в конкурсі не допускатимуться і будь-які документи щодо них на офіційному веб-сайті НСЗУ не розміщуватимуться.

Рейтингове інтернет-голосування за кандидатів до складу Ради громадського контролю при НСЗУ проводитиметься через офіційний веб-сайт НСЗУ з 09:00 1 серпня 2019 р. до 09:00 2 серпня 2019 р. У рейтинговому інтернет-голосуванні особа зможе проголосувати не більше ніж за одного кандидата. Обраними до складу Ради громадського контролю при НСЗУ за результатами рейтингового інтернет-голосування вважаються 15 кандидатів, які набрали найбільшу кількість голосів. У разі набрання однакової кількості голосів кількома кандидатами щодо них проводиться повторне інтернет-голосування згідно з вимогами, визначеними Порядком.

Контактна особа – Іван Горох, тел.: (044) 290-06-94.

За матеріалами www.nszu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті