Кір не відступає — ЦГЗ

23 Вересня 2019 4:01 Поділитися

ДУ «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України» (далі — ЦГЗ) опублікував оперативні дані щодо захворюваності на кір за 38-й тиждень.

За вказаний тиждень захворіло 97 людей, з яких 49 — діти. У порівнянні з минулим тижнем показник захворюваності знизився, оскільки за період з 5 до 12 вересня на кір захворіли 104 особи. Найвищі показники захворюваності протягом 12–19 вересня 2019 р. лишаються в наступних областях:

  • Вінницькій (22 хворих);
  • Дніпропетровській (9 хворих);
  • Одеській (9 хворих);
  • Київській (6 хворих).

Загалом у період з 28 грудня 2018 до 19 вересня 2019 р. на кір захворіли 57 903 українців, з них понад 30 000 — це діти віком до 17 років. Від ускладнень кору померло 19 людей. Лідером за кількістю випадків захворювання на кір є Вінниччина, де за вказаний період захворіло майже 4 тис. осіб.

ЦГЗ нагадує, що з початком навчального року захворюваність зазвичай зростає, особливо серед дітей, тому зробити щеплення слід якомога швидше. Для надійного захисту від хвороби діти мають вчасно отримати першу та другу дозу вакцини проти кору, тому ЦГЗ закликає всіх дотримуватися Календаря профілактичних щеплень. За останньою інформацією, усі регіони України забезпечено вакцинами КПК (проти кору, паротиту і краснухи) виробництва Бельгії та США.

За матеріалами phc.org.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*