Новий порядок перевірок Держпраці намагаються оскаржити в суді

27 Вересня 2019 10:57 Поділитися

На офіційному сайті Окружного адміністративного суду міста Київ з’явилося повідомлення про надходження судового позову про визнання протиправною постанови Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 р. № 823 «Деякі питання здійснення державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю».

Позивачі вважають, що зазначена постанова не відповідає нормативно-правовим актам вищої юридичної сили, зокрема: ст. 19 Конституції України, ст. 1–4 Закону України від 05.04.2007 р. № 877-V «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», та, крім того, її прийнято з порушенням вимог ст. 21 Закону України від 11.09.2003 р. № 1160-IV «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Наразі відомо, що справа розглядатиметься за правилами загального позовного провадження. Підготовче засідання по справі відбудеться 17 жовтня 2019 р. Також прес-служба Окружного адміністративного суду міста Київ повідомляє про надходження ще одного позову про оскарження порядку перевірок Державної служби Украї­ни з питань праці (далі — Держпраці) із заявою про забезпечення позову, зараз вирішується питання про відкриття провадження в цій справі та вжиття заходів забезпечення позову.

Нагадаємо, що постановою № 823 попередній Уряд затвердив новий порядок перевірок Держпраці, який не має суттєвих відмінностей від раніше затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 295, яку також було скасовано за рішенням суду.

За матеріалами adm.ki.court.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті