Зоряна Скалецька зробила заяву щодо ситуації в МОЗ

27 Вересня 2019 4:41 Поділитися

На офіційній сторінці Міністра охорони здоров’я в соціальній мережі з’явилася заява, в якій Зоряна Скалецька пояснює ситуацію, яка склалася у відомстві. Останнім часом про Міністерство охорони здоров’я України (далі — МОЗ) поширюється багато чуток, а в соціальних мережах з’являлися дописи про конфліктну ситуацію всередині колективу та обурення щодо запланованого оцінювання всіх співробітників Міністерства.

Нагадуємо, що на останньому прес-брифінгу радник міністра охорони здоров’я Дмитро Раїмов поінформував про те, що розпочато загальний аудит роботи МОЗ, а також про початок перевірки та оцінювання діяльності всіх співробітників Міністерства.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Заява міністра охорони здоров’я Зоряни Скалецької

Я взяла на себе персональне зобов’язання перед Президентом, отримала його підтримку і схвалення щодо продовження руху змін у системі охорони здоров’я.

Я взяла на себе персональне зобов’язання перед Верховною Радою України та народом України, що зроблю все, щоб кожен українець мав доступ до якісних, своєчасних, високотехнологічних медичних послуг.

Я взяла на себе персональне зобов’язання перед Прем’єр-міністром України, що виконаю кожен з пунктів, покладених на мене програмою уряду та продовжу розпочаті трансформації.

Несу персональну відповідальність перед народом України, Президентом, Парламентом і Урядом.

Тому перше — у МОЗ буде проводитись аудит. За його результатами найкращі, найефективніші працівники залишаться працювати на державу та український народ. Хто за картинками ховає неефективність і бездіяльність – на вихід.

Реформа державної служби — щоб професійні чиновники працювали на державу і не були політиками. Тому мені не зрозуміло, чому чиновники тиснуть на мене політичними засобами.

У цьому мене підтримав Прем’єр-міністр.

Друге — робота Міністерства йде у звичайному режимі. Внутрішня сварка між одним із моїх заступників та частиною колективу відомства не впливає на те, щоб швидка доїхала до пацієнта вчасно, були ліки, готувалися закони. Ми всі працюємо.

Громадянам немає про що турбуватися.

Третє — про звинувачення та інформацію щодо ліків, придбання автомобілів швидкої допомоги та інші закиди. Я особисто вивчаю кожен із пунктів.

Дивно, правда, що я дізнаюся про проблеми через Facebook (до речі, як і про запрошення на зустріч із колективом), а не під час робочих нарад чи особистого повідомлення.

Дивно, що я дізнаюся про проблеми через Facebook, коли знаходжуся у відрядженні в США.

Окрема увага — до закупівлі автомобілів. СБУ повідомила мені, що документи, які мені надали на підпис, мають ознаки корупції (розтрати) на 100 млн грн. Про це кілька тижнів тому я повідомила і департаментам охорони здоров’я в областях. Чи є ще питання?

Хочу запевнити всю команду Міністерства — всі, хто працює ефективно на державу і народ України, спеціаліст у своїй справі — далі буде працювати в команді. І на тому крапка.

Суть реформи державної служби — професійні чиновники, знавці своєї справи, що без політики працюють на державу. А не політичними засобами воюють з командою Міністерства.

Не я цю війну почала, але я її завершу.

Зустріч з колективом буде. Так само, як і в перший день моєї роботи, коли я зібрала всіх і спитала про нагальні завдання, що скоріше необхідно. Спілкуюся з усіма, дослухаюся, працюємо спільно.

Пацієнти та лікарі втомилися від політики. Вони чекають на результати нашої роботи.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Юлія 27.09.2019 4:53
За посиланням http://www.dec.gov.ua/index.php/ua/perelik-lz-rekomendovanikh-do-reestratsiji-perereestratsiji-ta-vnesennya-zmin-u-reestratsijni-materiali є Перелік ЛЗ рекомендованих до реєстрації, перереєстрації та внесення змін у реєстраційні матеріали, ці документи передані до МОЗ але накази не підписані. Дивно, але виробники- ті, хто безпосередньо зацікавлені у продажу своєї продукції- не страйкують. Мій коментар спільнота сайту взагалі не побачить, бо редакція видалить як невідповідний.

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті