У Харківській обл. повідомлено про випадок захворювання на дифтерію — ЦГЗ

04 Листопада 2019 3:40 Поділитися

Центр громадського здоров’я (ЦГЗ) інформує, що з Харківської обл. надійшло термінове повідомлення про бактеріологічне виділення нетоксигенного штаму дифтерійної палички у хворої з ангіною.

Пацієнтка знаходиться в стаціонарі та отримує лікування антибіотиками. Сироватка не вводилася у зв’язку з виділенням мікроорганізму, який не продукує токсин. Епідеміологи обласного центру здійснюють заходи за місцем проживання та роботи пацієнтки. Всього обстежено 27 осіб.

Слід зазначити, що станом на 1 жовт­ня 2019 р. в Україні щеплено 59,5% дітей віком до 1 року та 52,3% дорослих від кількості, що передбачена плановою вакцина­цією. Загалом щеплено лише 200 тис. дітей до 1 року та 1,5 млн дорослих.

Наразі в Україні наявно 6,8 млн доз вакцини від дифтерії для усіх вікових категорій за Календарем профілактичних щеплень. Метою щеплення є створення антитоксичного імунітету проти дифтерії, наявність якого практично усуває небезпеку розвитку тяжких форм дифтерії та допомагає знизити захворюваність.

Варто нагадати, що в результаті зустрічі представників МОЗ України, Центру громадського здоров’я та експертів з питань інфекційних хвороб розпочато роботу над планом заходів з реагування на спалах дифтерії. Окрім того, оприлюднено новий наказ МОЗ України від 25.10.2019 р. № 2164, яким вводиться в дію прийняте рішення оперативного штабу з реагування на ситуації з поширення інфекційних хвороб, яким можна запобігти шляхом вакцинації, прийнятий 18.10.2019 р.

За матеріалами phc.org.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті