Статистика захворюваності на кір з 31 жовтня до 6 листопада 2019 р.

11 Листопада 2019 3:49 Поділитися

Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я Украї­ни (далі — ЦГЗ) надав останні дані щодо захворювань на кір в Украї­ні протягом 45-го тижня. За період з 31 жовтня до 6 листопада 2019 р зафіксовано 65 нових випадків захворювання на кір, 16 з яких виявлено серед дорослих та 49 — серед дітей.

Нагадаємо, що протягом попереднього тижня (з 25 до 31 жовтня 2019 р.) на кір захворіла 51 людина, тобто нові дані свідчать про незначне підвищення рівня захворюваності. Найбільше нових випадків кору зареєстровано в наступних регіонах:

  • Закарпатська обл.;
  • Чернівецька обл.;
  • Дніпропетровська обл.;
  • Одеська обл.

За даними ЦГЗ, з літа 2017 р. на кір в Україні захворіло понад 115 тис. осіб, 41 з них померла. У розрізі регіонів загалом за кількістю випадків кору лідирує Львівщина, де зафіксовано 6076 випадків, та м. Київ — 5594 випадки.

ЦГЗ нагадує, що захворювання може мати тяжкий перебіг і призвести до розвитку серйозних ускладнень, а також до інвалідності та смерті. Усі дорослі та діти, які не отримали профілактичного щеплення від кору, перебувають у зоні ризику.

Також зазначимо, що протягом 2020 р. система громадського здоров’я перейде на новий механізм стратегічної закупівлі послуг у сфері громадського здоров’я, зокрема щодо імунопрофілактики та попередження неінфекційних хвороб.

За матеріалами phc.org.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті