СБУ заблокувала реалізацію контрафактного медичного обладнання на Полтавщині

25 Листопада 2019 11:35 Поділитися

На Полтавщині Служба безпеки України (СБУ) заблокувала виготовлення та реалізацію контра­фактного медичного обладнання, експлуатація якого могла призвести до масового зараження та інфікування пацієнтів. Про це інформується на вебсайті СБУ.

Оперативні працівники служби встановили, що мешканець обласного центру організував у кустарних умовах (індивідуальне та дрібносерійне виробництво з використанням ручної праці) виготовлення апаратів для стерилізації медичного інвентаря.

Зловмисник зареєстрував декілька комерційних структур для участі в тендерах на поставки обладнання до лікувально-профілактичних закладів. Для перемоги в торгах він використовував підроблений пакет документів на продукцію відомого офіційного виробника стерилізаторів. За період своєї незаконної діяльності зловмисник поставив до лікувально-профілактичних закладів 70 контрафактних стерилізаторів на суму майже 8 млн грн.

Під час обшуків за місцем нелегального виготовлення стерилізаторів правоохоронці вилучили обладнання та компоненти для їх виготовлення, документацію, яка підтверджує поставки контрафактного устаткування до медичних закладів.

Відповідно, за фактом умисного введення в обіг на території України небезпечної продукції порушнику оголошено підоз­ру за ч. 1 ст. 227 Кримінального кодексу Украї­ни. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді накладення штрафу від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

За матеріалами ssu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті