Депутати Київської міської ради вирішили закликати Парламент скасувати закони щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг

03 Грудня 2019 4:05 Поділитися

Пресслужба Київської міської ради повідомила, що на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики депутати прийняли рішення щодо звернення до Верховної Ради України із закликом щодо скасування Законів України від 20.09.2019 р. № 128-IX та № 129-IX.

Нагадаємо, що зазначені нормативно-правові акти викликали хвилю дискусій серед представників громадськості та бізнесу, однак 17.10.2019 р. їх було підписано Президентом України та 19.11.2019 р. опубліковано в офіційному виданні «Голос України». Згідно з їх нормами, набрання чинності документами передбачене через 6 міс з дня опублікування, тобто 19 квітня 2020 р.

Співавтор рішення щодо звернення депутатів Київської міської ради до Парламенту Олена Овраменко зазначила, що від підприємців надходять численні звернення щодо можливого негативного впливу обох законів на малий і середній бізнес. На думку бізнес-спільноти, їх норми спрямовані на фактичне знищення спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності та можуть «грати на руку» виробникам і постачальникам реєстраторів розрахункових операцій. Також О. Овраменко нагадала про застереження від Державної регуляторної служби Украї­ни щодо збільшення кількості та подорожчання процедур адміністрування, зростання кількості перевірок на підставі недобросовісних звернень покупців тощо.

Таким чином, депутати Київської міської ради вирішили звернутися до Парламенту з пропозицією розпочати консультації із залученням експертів та представників малого і середнього бізнесу для напрацювання дієвого механізму контролю обігу товарів та обсягу доходів суб’єктів спрощеної системи оподаткування.

Також зазначимо, що 8 листопада 2019 р. Президент України Володимир Зеленський видав Указ № 837/2019 «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави», яким дав доручення Уряду щодо запровадження мораторію на проведення перевірок фізичних осіб — підприємців (крім тих, які здійснюють високорентабельні види діяльності з істотними ризиками ухилення від оподаткування) стосовно дотримання ними порядку застосування реєстраторів розрахункових операцій на 2 роки.

За матеріалами kmr.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті