Фонд соціального страхування просить роботодавців пришвидшити виплати працівникам

18 Грудня 2019 3:53 Поділитися

На офіційному сайті Фонду соціального страхування України (далі — Фонд) у зв’язку з останніми подіями опубліковано звернення до страхувальників — роботодавців. У ньому з метою зняття соціальної напруги висловлено прохання до роботодавців після отримання коштів від Фонду перераховувати виплати з матеріального забезпечення працівників у максимально короткі терміни. У своєму повідомленні Фонд зазначає, що на виплату допомоги з тимчасової втрати працездатності й допомоги по вагітності та пологах направляються всі наявні ресурси. Так, з початку грудня 2019 р. Фондом профінансовано 782,2 млн грн.

Фонд також нагадує, що фінансування здійснюється на окремий поточний рахунок роботодавця, відкритий у банку для зарахування страхових коштів, та звертає увагу, що допомога від Фонду виплачується працівнику в найближчий після дня призначення допомоги строк, встановлений для виплати заробітної плати. Цю виплату може бути здійснено відразу після отримання кош­тів, тому Фонд закликає роботодавців максимально скоротити її терміни.

Нагадаємо, що в листопаді повідомлялося про вимушене призупинення перерахування коштів для виплат матеріального забезпечення застрахованим особам через вичерпання кошторисних призначень. Також зазначимо, що Міністерство соціальної політики України подало скаргу до Міністерства юстиції щодо законності дій, якими поновлено голову виконавчої дирекції Фонду Євгена Баженкова на посаді та направило лист голові правління Фонду Володимиру Саєнку з вимогою надати роз’яснення.

За матеріалами fssu.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті