Фонд соціального страхування — про зупинку та поновлення виплат лікарняних та декретних

26 Листопада 2019 12:59 Поділитися

Фонд соціального страхування України (далі — Фонд) на власному вебпорталі опублікував чергове роз’яснення, пов’язане із суперечливою інформацією, що поширювалася засобами масової інформації та також була предметом уваги Міністерства соціальної політики України (далі — Мінсоцполітики).

Нагадаємо, що мова йде про новину, опуб­ліковану 20.11.2019 р. Фондом про вимушене призупинення перерахування коштів для виплат матеріального забезпечення застрахованим особам (допомоги з тимчасової непрацездатності, вагітності та пологів, а також допомоги на поховання) у зв’язку з вичерпанням кошторисних призначень за зазначеним напрямом. У відповідь Мінсоцполітики заявило, що залишки на рахунках Фонду достатні для здійснення необхідних поточних виплат, крім того, Фонд щодня отримує надходження від сплати єдиного соціального внеску (ЄСВ). Усю ситуацію Міністерство назвало такою, що не відповідає дійсності та яка виникла через поновлення судом на посаді колишнього керівника Фонду Є. Баженкова.

21.11.2019 р. Мінсоцполітики провело брифінг, на якому заступник міністра О. Коваль заявив, що відомство гарантує продов­ження здійснення виплат застрахованим особам у штатному режимі, однак наголосив, що спершу треба врегулювати питання з керівництвом Фонду. Також, за його словами, заяву про зупинку виплат нещодавно поновлений керівник Фонду, який є фігурантом 2 кримінальних справ, зробив за особистою ініціативою та без належних підстав.

22.11.2019 р. Фонд опублікував власне чергове роз’яснення, у якому повідомив, що 20 листопада виплати дійсно вимушено зупинялися з причини вичерпання бюджету Фонду, а здійснювати видатки понад кошторисні призначення є порушенням чинного законодавства. Згідно із законом для їх відновлення Мінсоцполітики повинно подати, а Кабінет Міністрів України — затвердити відповідні зміни до бюджету Фонду на 2019 р. Разом з тим, попри наведене, у повідомленні зазначалося про підписання директором виконавчої дирекції Фонду Є. Баженковим документів, які дозволили повністю відновити всі виплати матеріального забезпечення під його особисту відповідальність.

За матеріалами www.msp.gov.ua, www.fssu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті