Мінсоцполітики скликає засідання правління Фонду соціального страхування

27 Листопада 2019 4:36 Поділитися

Історія з припиненням та поновленням Фондом соціального страхування України (далі — Фонд) виплат матеріального забезпечення застрахованим громадянам, зокрема, допомоги з тимчасової непрацездатності, вагітності та пологів, а також допомоги на поховання, отримала своє продовження.

Заступник міністра соціальної політики Олег Коваль на власній офіційній сторінці в соціальній мережі опублікував допис, у якому він повідомив, що відомство скликає засідання правління Фонду на 29 листопада 2019 р. За його словами, серед питань порядку денного заплановано розглянути 3 наступних:

  1. обрання голови правління Фонду;
  2. формування постійних комісій правління Фонду;
  3. незалежна аудиторська перевірка Фонду соцстрахування з 01.08.2017 р. до теперішнього часу.

На думку О. Коваля, розгляд зазначених питань дозволить навести лад в установі та забезпечити її безперебійну роботу. При цьому він додав, що Міністерство соціальної політики (Мінсоцполітики) подало скаргу до Міністерства юстиції щодо законності дій державного реєстратора/приватного нотаріуса, який поновив голову виконавчої дирекції Фонду Євгена Баженкова на посаді. Також заступник міністра направив голові правління Фонду Володимиру Саєнку лист з офіційною позицією щодо вказаних питань та вимогою надати роз’яснення.

Нагадаємо, що 20 листопада 2019 р. Фонд повідомив про вимушене призупинення перерахування коштів для виплат матеріального забезпечення застрахованим особам з причин вичерпання кошторисних призначень за вказаним напрямом. Також зазначимо, що після декількох роз’яснень від пресслужби Фонду та Мінсоцполітики з’явилася інформація про відновлення всіх виплат під особисту відповідальність поновленого на посаді директора виконавчої дирекції Фонду Є. Баженкова.

За матеріалами facebook.com/olegkoval29

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті