МОЗ оприлюднено проєкт Рамкових вимог для додаткового фінансування «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» за кошти Світового банку

12 Лютого 2020 2:45 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) оприлюднило оновлені Рамкові вимоги до екологічного і соціального менеджменту для додаткового фінансування проєкту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» (далі — Рамкові вимоги) за кошти Світового банку. Вони є оновленою версією Рамкових вимог до екологічного менеджменту для базового проєкту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», затверджених у 2014 р. Цей проєкт спрямований на покращення якості медичних послуг у вибраних областях і спрямований передусім на первинну і вторинну профілактику серцево-судинних захворювань, раку.

Повідомляється, що після публічного обговорення Рамкові вимоги будуть затверджені відповідним наказом МОЗ з метою врегулювання питань гарантій безпеки довкілля та соціального середовища, що відповідають затвердженій Світовим банком політиці. Остання застосовується, коли є ймовірність того, що проєкт може справити негативний вплив на природне середовище, здоров’я людей та їх безпеку; матеріальну культурну спадщину чи на соціальне середовище. У даному разі зазначені ризики пов’язані з ремонтом та реконструкцією приміщень лікарень, поліклінік та центрів первинної медичної допомоги. Ці заклади будуть відібрані з метою проведення закупівель обладнання для відділень екстреної допомоги, хірургічних відділень та інсультних блоків коштом додаткового фінансування.

Отже, МОЗ діє від імені Уряду, який виступає позичальником і впроваджувальною установою проєкту, та несе відповідальність за проведення необхідних оцінок ризиків і надання інформації громадськості шляхом консультацій. Саме для врегулювання питань гарантій безпеки МОЗ розроблено Рамкові вимоги, згідно з якими обласні державні адміністрації та управління охорони здоров’я в їх підпорядкуванні — учасники проєкту розроблятимуть Плани екологічного і соціального менеджменту або переліки контрольних питань до них для кожного мікропроєкту з ремонту, який буде впроваджений у кожній області з урахуванням місцевих умов. Ці розробки за допомогою стандартизованих інструментів визначать потенційні несприятливі екологічні та соціальні впливи, а також заходи з їх пом’якшення.

Детально ознайомитися з проєктом Рамкових вимог можна на сайті МОЗ у розділі «Громадське обговорення» за посиланням. Пропозиції та зауваження прийматимуться в письмовому або електронному вигляді на адресу: вул. Грушевського, 7, м. Київ, 01601, Директорат громадського здоров’я, тел.: +38 (044) 253-07-13, +38 (067) 754‑82‑22; e-mail: [email protected].

Нагадаємо, що за результатами аудиту, проведеного Рахунковою палатою України на предмет ефективності використання субвенції для здійснення заходів з виконання проєкту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», виявилося, що за 3 роки проєкт виконано лише на чверть, не використано понад 72% коштів.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті