Затверджено Положення про Офіс фінансового контролю

20 Лютого 2020 3:36 Поділитися

На Урядовому порталі з’явилася новина про те, що Уряд 19 лютого 2020 р. затвердив Положення про Офіс фінансового контролю, рішення про створення якого було прийнято ще у грудні 2019 р. Даним документом визначено основні завдання, функції та повноваження нещодавно створеного державного органу, однак текст Положення наразі не оприлюднено.

Нагадаємо, що Офіс фінансового контро­лю, фактично, має замінити колишню Державну аудиторську службу України, яка проіснувала з 2016 р. Він відповідатиме за перевірку цільового використання і збереження державних фінансових ресурсів, дотримання законодавства щодо закупівель, реалізації інвестиційних проєктів, інших проєктів (програм), що підтримують міжнародні організації, а також за інші напрямки діяльності, пов’язані з контрольними заходами щодо:

  • міністерств;
  • державних фондів;
  • фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування;
  • бюджетних установ;
  • суб’єктів господарювання державного сектору економіки;
  • підприємств, установ, організацій, які отримують кошти з бюджетів усіх рівнів, державних фондів та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування або ж використовують державне чи комунальне майно;
  • суб’єктів господарської діяльності незалежно від форми власності за судовим рішенням, ухваленим у кримінальному провадженні.

Повідомляється також, що Офіс фінансового контролю проводитиме аналіз ризиків щодо управління ресурсами держави з подальшим здійсненням контрольних заходів за високоризиковими операціями.

Головою новоствореного органу став Ігор Буграк, призначений на посаду 6 лютого 2020 р. міністром фінансів Оксаною Маркаровою.

За матеріалами kmu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті