CDC повідомляють, що США повинні підготуватися до поширення коронавірусу

03 Березня 2020 12:53 Поділитися

25 лютого 2020 р. на брифінгу представники Центрів з контролю і профілактики захворювань (Centers for Disease Control and Prevention — CDC) повідомили, що США повинні підготуватися до можливості поширення нового коронавірусу в місцевих громадах.

Оскільки коронавірусна хвороба, або COVID-19, продовжує поширюватися в усьому світі, CDC опублікували заяву про те, що федеральні агентства США активно готуються до потенційного поширення нового коронавірусу — SARS-CoV-2 — на місцевому рівні.

У ході сесії брифінгу доктор Ненсі Мессон (Nancy Messonnier), директор Національного центру імунізації і респіраторних захворювань (National Center for Immunization and Respiratory Diseases), рекомендувала населенню США ознайомитися з доступними профілактичними заходами.

«Глобальна ситуація з новим коронавірусом швидко розвивається і поширюється», — зазначила доктор Н. Мессон, маючи на увазі нещодавні події в Італії та інших країнах.

Згідно з даними CDC у даний час в США є 53 підтверджених випадки COVID-19. З них 12 пов’язані з поїздками в Китай, 2 — з особистим контактом з інфікованою людиною, а 39 належать до репатрійованих громадян США.

У зв’язку з цим CDC заявляє, що, хоча «COVID-19 являє собою серйозну загрозу для громадської охорони здоров’я», у даний час ця інфекція не поширюється серед населення США.

CDC готується до пандемії

Тенденція до того, що вірусні інфекції поширюються в європейських країнах і що кількість нових випадків, зареєстрованих за межами Китаю, в даний час перевищує число нових випадків, що виникають у Китаї, спонукало владу США висловити стурбованість.

Доктор Н. Мессон зазначила, що до сих пір стратегії, прийняті агентствами США щодо запобігання спалаху інфекції в країні, були плідними.

«США впроваджують агресивну стратегію стримування інфекції, яка потребує виявлення, відстеження та ізоляції всіх випадків інфікування, особливо в пунктах в’їзду в країну. Ми обмежили поїздки в США, а також випускаємо рекомендації щодо подорожей у країни, в яких на даний час спостерігається поширення інфекції. Ми також створили перший карантин такого масштабу в США і підтримуємо Міністерство охорони здоров’я і соціальних служб (State Department of Health & Human Services) в репатріації громадян з районів підвищеного ризику. Ми робимо це з метою уповільнити поширення нового вірусу в США і виграти час для підготовки», — заявила спікер.

Імовірність поширення інфекції в місцевих громадах

Доктор Н. Мессон підкреслив, що навіть при нинішньому успіху в стримуванні інфекції США повинні розробити стратегії, спрямовані на можливі негативні сценарії.

«На сьогодні наші стратегії стримування були значною мірою успішними. У результаті в США дуже мало випадків інфікування і не спостерігається розповсюдження інфекції в місцевих громадах, але, якщо все більше і більше країн будуть стикатися з поширенням інфекції в спільнотах, успішне стримування на наших кордонах буде перетворюватися на все більш складне завдання», — зазначила спікер.

У ході свого виступу Н. Мессон звернула увагу громадськості на Настанову CDC щодо запобігання пандемічному грипу від 2017 р., в якому, як вказала спікер, вказані основні дії, які можуть виконувати як окремі люди, так і спільноти в разі поширення вірусної інфекції.

CDC в даний час адаптують ці існуючі інструкції спеціально для COVID-19.

Запобіжні заходи

Н. Мессон зробила акцент на тому, що всі необхідні втручання будуть нефармацевтичними, оскільки в даний час немає доступних вакцин проти COVID-19.

Профілактичні заходи повинні впроваджуватися на індивідуальному, громадському та екологічному рівнях. За словами спікера, «щоденні профілактичні заходи», які люди зазвичай застосовують для запобігання будь-якій вірусній інфекції, включаючи грип, наразі повинні бути першочерговими.

«Якщо ви захворіли, залишайтеся вдома, при кашлі та чханні прикривайте рот, мийте руки», — порадила доктор Н. Мессон.

Також до попереджувальних заходів належить «добровільний домашній карантин» для осіб, які вступили в контакт з інфікованими COVID-19.

Нефармацевтичні втручання на рівні спільноти можуть варіювати залежно від ситуації. Доктор Н. Мессон зазначила, що спільноти повинні будуть вирішити, яких заходів слід вжити залежно від ступеня поширення захворювання.

Вона також навела приклади того, як можуть впроваджуватися попереджувальні заходи.

«Що стосується шкіл, варіанти включають поділ учнів на менші групи або, в разі тяжкої пандемії, закриття шкіл і використання дистанційного навчання в інтернеті для продовження освіти. Дорослі можуть замінити особисті зустрічі відео- або телефонними конференціями та розширити можливості віддаленої роботи. У більш широкому масштабі співтовариствам може знадобитися змінити, відкласти або скасувати масові зібрання», — пояснила спікер.

Незважаючи на серйозність ситуації, доктор Н. Мессон запевнила громадськість у тому, що офіційні особи США добре підготовлені до будь-якого розвитку сценарію.

Вона зазначила, що CDC та інші федеральні агентства «готуються» до потенційної пандемії.

У ході сесії питань і відповідей наприкінці брифінгу доктор Н. Мессон зазначила, що готовність CDC може здатися невідповідною масштабу проблемою, але в даному разі на першому місці стоїть питання безпеки.

«Я продовжую сподіватися, що врешті-решт ми озирнемося назад і побачимо, що ми були перепідготовлені, але це краще, ніж виявити, що ми втратили можливість і недостатньо підготувалися», — заявила спікер.

Соціальний аспект проблеми

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) нещодавно заявила, що «у випадку з COVID-19 зростає число повідомлень про публічну стигматизацію людей з районів, яких торкнулася епідемія». ВООЗ підкреслює, що соціальна стигма може зумовити поширення хвороби.

Це пояснюється тим, що стигматизація може «спонукати людей приховувати хворобу, утримуватися від негайного звернення за медичною допомогою».

«Ми не просто боремося за те, щоб стримати вірус і врятувати життя. Ми також боремося за те, щоб стримати соціальні й економічні збитки, які може нанести глобальна пандемія», — пояснюють у ВООЗ.

За матеріалами www.medicalnewstoday.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті