Théa — з ясним поглядом на майбутнє офтальмології. Представництво «Лаборатуар Теа» — 5 років в Україні!

15 лютого 2020 р. відбулася науково-практична конференція з міжнародною участю «Офтальмологічна весна 2020: без консервантів», яка була організована Національною медичною академією післядипломної освіти імені П.Л. Шупика (далі — НМАПО ім. П.Л. Шупика) та ГО «Асоціація дитячих офтальмологів та оптометристів України». Спонсор конференції — представництво «Лаборатуар Теа», що відзначає 5 років в Україні. Конференція відбулася в Київському національному академічному театрі оперети. У ній взяли участь близько 600 офтальмологів з усіх регіонів України.

Відкрила урочисту церемонію Наталія Савичук, професор, доктор медичних наук, проректор з наукової роботи НМАПО ім. П.Л. Шупика, яка передала щирі вітання від величезного колективу академії та зокрема від ректора Юрія Вороненка. У своїй промові Н. Савичук побажала гостям конференції натхненного професійного життя, поваги від держави і відданості пацієнтів.

У світі Théa відома своїми інноваційними розробками і, у першу чергу, продуктами без консервантів

Сергій Риков, професор, доктор медичних наук, завідувач кафед­ри офтальмології НМАПО ім. П.Л. Шупика та голова правління ГО «Асоціація дитячих офтальмологів та оптометристів України», відмітив, що серед гостей конференції дуже багато молоді. А зацікавленість молодих спеціалістів є гарною мотивацією для того, щоб якомога краще передавати їм свої знан­ня та досвід. Закінчуючи виступ, професор передав слово голові представництва «Лаборатуар Теа» в Украї­ні Ельвірі Смольській.

Під час свого виступу Е. Смольська зробила акценти на трьох основних цифрах, які пов’язані з компанією Laboratoires Théa і відомою французькою династією Шибре.

Перш за все, це понад 150 років історії видатної французької династії Шибре, представники 5 поколінь якої присвятили своє життя офтальмології.

«Разом з вами ми підняли на новий рівень якість життя українських пацієнтів»

26 років тому Анрі Шибре заснував компанію Laboratoires Théa, яка посідає сьогодні 2-ге місце в Європі серед офтальмологічних компаній. У світі Théa відома своїми інноваційними розробками і, у першу чергу, продуктами без консервантів. Сьогодні продукти Laboratoires Théa представлені в 75 країнах світу.

«Théa — № 1 в Європі серед продуктів для лікування «хвороби сухого ока», у галузі продуктів для гігієни повік, серед нутрицевтиків (продуктів для живлення та захисту очей), продуктів для лікування глаукоми без консервантів і т.д.», — зазначила спікер.

І ще одна цифра — цього року представництву «Лаборатуар Теа» в Україні виповнюється 5 років.

«Ми щасливі, що за ці 5 років ми не тільки ознайомили українців з продуктами компанії Théa, але й разом з провідними європейськими і вітчизняними вченими-офтальмологами проводили освітні програми для молодих лікарів. Разом з вами ми підняли на новий рівень якість життя українських пацієнтів», — підкреслила Е. Смольська.

Привітати учасників конференції та українське представництво «Лаборатуар Теа» з 5-річним ювілеєм приїхав із Франції засновник і сьогодні президент Théa Holding, жива легенда офтальмології Анрі Шибре. Багато років тому його батько, Жак Шибре, уперше запропонував для зберігання офтальмологічних розчинів додавати в них консерванти, один з яких — бензалконію хлорид, що й досі широко застосовують в офтальмології.

З ім’ям Анрі Шибре пов’язані численні інновації в офтальмології. Одна з них — створення першого у світі багатодозового флакона АВАК® (скорочення від англ. А — без, ВАК — бензалконію хлорид) для зберігання офтальмологічних розчинів стерильними, без консервантів. Сьогодні флакон АВАК® є найбільш популярним у світі серед мультидозових флаконів без консервантів.

26 років тому Анрі Шибре заснував компанію Laboratoires Théa, яка посідає сьогодні 2-ге місце в Європі серед офтальмологічних компаній

Від імені усієї офтальмологічної спільноти професор Сергій Риков передав Анрі Шибре нагороду — медаль ім. Надії Ісаківни Пільман — за видатні досягнення в офтальмології. Анрі Шибре подякував за таку високу нагороду.

«Сьогодні дуже важливий день особисто для мене і для Théa. Мій прапрадядько, Поль Шибре, був засновником Французького товариства офтальмологів. Він дуже часто бував в Одесі, Киє­ві, любив Карпати. З ХІХ ст. ми ставилися до України як до дуже важливого партнера. Я радий, що продукти Théa сьогодні доступні в Україні».

Ще один видатний гість конференції — Надзвичайний і Повноважний посол Франції Етьєн де Понсен, відзначив наступне:

Сьогодні продукти Laboratoires Théa представлені в 75 країнах світу

«Я не медик, проте я дипломат. А дипломати завж­ди повинні мати здатність дивитися далеко вперед. Я прийшов привітати організаторів сьогоднішнього заходу: НМАПО ім. П.Л. Шупика, Асоціацію дитячих офтальмологів та оптометристів України та присутніх тут офтальмологів. Я також хочу привітати представництво «Лаборатуар Теа» з 5-річним ювілеєм. Дійсно, компанія Théa на міжнародному ринку демонст­рує блискучі результати. І ви можете ними пишатися».

Посол Франції також запросив усіх присутніх відвідати щорічний фестиваль «Французька весна», який проводиться з 2004 р. Французьким інститутом в Україні та Посольством Франції в Україні й триває впродовж усього квітня в 10 містах України.

«Хочу підкреслити, що культурна присутність Франції має величезне значення. Це потужний інструмент розвит­ку широкого спектру наших відносин, зокрема у сфері економіки. Поширення нашої культури та наших культурних традицій є корисним і для вашої діяльності. Оскільки вона пробуджує та підтримує інте­рес до Франції», — відмітив Е. де Понсен.

Офтальмологія без консервантів

У науковій частині запрошені спікери представили доповіді, які розкрили як тео­ретичні, так і практичні питання, що наразі є вкрай актуальними для сучасної офтальмології:

  • «З темряви до світла. Двадцять років питань та відповідей щодо консервантів». Доповідач — Сергій Риков, професор, доктор медичних наук, завіду­вач кафедри офтальмології НМАПО ім. П.Л. Шупика, заслужений лікар України, та спів­автор — професор Павло Бездітко, завідувач кафед­ри офтальмології Харківського національного медичного університету, доктор медичних наук.
  • «Мої уподобання щодо препаратів першої лінії лікування глаукоми…». Доповідач — професор Христина Групчева (Christina Grupcheva), доктор медичних наук, завідувач кафедри офтальмології та вивчення зору Медичного університету, м. Варна, Болгарія.
  • «Формула успіху: стан очної поверхні і хірургія катаракти». Доповідач — професор Ніна Луценко, доктор медичних наук, кафед­ра очних хвороб ДЗ «Запорізька медична академія післядипломної освіти МОЗ України».
  • «Клінічні приклади застосування нутрицевтиків при захворюваннях сітківки». Доповідач — кандидат медичних наук Олег Пархоменко, медичний центр «Новий зір», Центральна поліклініка МВС України, Київ.

Модератором науково-практичної частини конференції виступив Павло Бездітко.

Представлені доповіді викликали велику зацікавленість в учасників конференції — офтальмологів, які в рамках цього заходу мали змогу обмінятися досвідом, знайти відповіді на питання, що турбують, та отримати нові знання, у тому числі й про важливі аспекти застосування продуктів компанії Théa.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

ВІТАМІННО-МІНЕРАЛЬНІ КОМПЛЕКСИ (НУТРИЦЕВТИКИ) ДЛЯ ЗДОРОВ’Я ОЧЕЙ

Нутроф® Форте

  • Найбільш повна формула з лютеїном та зеа­ксантином, вітамінами С, Е, мікроелементами Zn, Se, Cu, омега-3 жирними кислотами та доповнена ресвератролом і вітаміном D
  • Рекомендовано вживати для підтримки зору при вікових захворюваннях очей (вікова макулярна дегенерація, катаракта, діа­бетична ретинопатія, глаукома), а також при міопії, підвищених зорових навантаженнях (водії, IT-фахівці, спортсмени, війсь­кові, хірурги), курцям

Ресвега® Форте

  • Збалансована формула для здоров’я очей з високими добовими дозами вітамінів, мінералів, антиоксидантів
  • 2 капсули 1 раз на добу після їди
  • Продукт від Théa — європейського лідера з виробництва нутрицевтиків для очей

ДЛЯ ЗАХИСТУ ТА ЗВОЛОЖЕННЯ ОЧЕЙ, РЕГЕНЕРАЦІЇ ПОВЕРХНІ ОКА

Теалоз® Дуо

  • При будь-яких проявах синдрому сухого ока, подразненнях, сухості очей або підвищеній сльозотечі, відчутті стороннього тіла, при тривалій роботі за комп’ютером, зорових навантаженнях, при сухості повітря та ін.
  • Єдина в Україні комбінація трегалози та гіалуронової кислоти*
  • Миттєвий комфорт та тривале покращення з першої краплі
  • Можна закапувати на будь-які контактні лінзи, не знімаючи їх
  • Не містить жодних консервантів: безпечний у використанні
  • 3 місяці застосування після відкриття флакона
  • 300 дозованих крапель

*Proxima Research DATA, MAT December 2019

СТЕРИЛЬНІ ГІПОАЛЕРГЕННІ ПРОДУКТИ БЕЗ КОНСЕРВАНТІВ
ДЛЯ ЩОДЕННОГО ДОГЛЯДУ ЗА ПОВІКАМИ.
РОЗРОБЛЕНО ОФТАЛЬМОЛОГАМИ ТА КОСМЕТОЛОГАМИ

Блефаклін®

  • Для щоденного догляду за повіками, навіть чутливими та схильними до алергії
  • При почервонінні, подразненні повік, блефаритах, демодекозі
  • При ячмені, а також для профілактики захворювань повік
  • Застосовувати у дітей віком з 3 місяців та дорослих
  • Можна застосовувати для очищення від косметики
  • Без ароматизаторів, консервантів та мила
  • Не потребує змивання

Теагель®

  • Для щоденного очищення вій та чутливої шкіри повік
  • При будь-яких захворюваннях повік, у тому числі при демодекозі, блефаритах, кон’юнктивітах, особливо у разі утворення великої кількості корок
  • Для щоденного догляду за нарощеними вія­ми (згідно з рекомендаціями офтальмологів та лайшмейкерів)
  • Щоденне використання, двічі на добу
  • Без ароматизаторів, консервантів та мила
  • Не потребує змивання

ПРИ ГЛАУКОМІ ТА ОФТАЛЬМОГІПЕРТЕНЗІЇ ДЛЯ ЗНИЖЕННЯ ВНУТРІШНЬООЧНОГО ТИСКУ (ВОТ). БЕЗ КОНСЕРВАНТІВ

Монопрост

  • Базова молекула латанопрост — лідер серед простагландинів в Європі*
  • Інноваційний продукт. Завдяки Протріаксину:
    – без консервантів, найкраща переносимість серед усіх протиглаукомних засобів;
    – стабільна концентрація та висока ефективність;
    – не потребує зберігання в холодильнику;
    – знижує потребу в сльозозамінних препаратах.
  • Легко перевірити режим закапувань, підрахувавши унідози
  • По 1 краплі в уражене око 1 раз на добу

*IMS Data, MAT October 2019

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті