Більше 651 млн грн Уряд виділив на забезпечення інсуліном пацієнтів з діабетом — НСЗУ

26 Березня 2020 3:18 Поділитися

Відповідну постанову Уряд прийняв на засіданні 25 березня. Текст документа буде оприлюднено на урядовому порталі найближчим часом.

Прийняття цієї постанови Національна служба здоров’я України (далі — НСЗУ) ініціювала своїм листом ще в лютому минулого року. Цим рішенням кошти, які були передбачені на забезпечення препаратами інсуліну пацієнтів з цукровим діабетом у Програмі медичних гарантій, були спрямовані у субвенцію для регіонів.

На сьогодні забезпечення препаратами інсуліну пацієнтів з цукровим діабетом адмініструє місцева влада. Виділені кошти будуть розподілені між областями. Відповідальність за їхнє ефективне та раціональне використання лежить саме на органах місцевого самоврядування.

Раніше кошти на забезпечення хворих на цукровий діабет, які потребують інсулінотерапії, були закладені у Програмі медичних гарантій. Разом з тим забезпечення повноцінного виписування та відпуск препаратів інсуліну для лікування хворих на цукровий діабет за електронним рецептом можливі за умови готовності всіх учасників процесу: аптек, лікарів, фармвиробників та пацієнтів. На сьогодні ця підготовка триває.

«Зараз планується, що адміністрування програми реімбурсації препаратів інсуліну перейде до НСЗУ з 1 жовтня 2020 р. НСЗУ стане єдиним платником за програмою, рецепт буде виключно електронним. А всі учасники процесу користуватимуться тими перевагами, які надає єдиний платник НСЗУ, як це зараз відбувається з програмою реімбурсації «Доступні ліки», — повідомляють у НСЗУ.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті