Медична мережа «Добробут» переклала матеріали з попередження та лікування COVID-19 для українських медичних працівників

03 Квітня 2020 7:14 Поділитися

Лікарі та інтерни медичної мережі «Добробут» переклали українською та опублікували матеріали з діагностики, лікування та профілактики COVID-19. Це посібники, клінічні настанови та рекомендації, а також відеоматеріали, які допоможуть українським медикам вивчати міжнародний досвід для ефективної боротьби з коронавірусним захворюванням в Україні:

Над Настановами з ведення важкохворих дорослих з коронавірусною хворобою, опублікованими Спілкою інтенсивної медицини, працювало 36 експертів з 12 країн світу. Спільно вони розробили рекомендації для медичних працівників щодо догляду за важкохворими пацієнтами з COVID-19 у відділеннях інтенсивної терапії.

Настанова з COVID-19 під час вагітності та в післяпологовий період об’єднує в собі тимчасові рекомендації Міжнародного товариства ультразвуку, акушерства та гінекології щодо нової коронавірусної інфекції у вагітних та породіль. У документі викладено клінічні рекомендації та настанови, які можуть застосовуватися під час епідемії COVID-19, а також алгоритми роботи з пацієнтами, які мають вірус, враховуючи різні варіанти перебігу захворювання та ускладнення.

У відеопрезентації із субтитрами українською мовою доктор Джосеф Оувен (Joseph Owen) розповідає про особливості КТ-діагностики пацієнтів із COVID-19-асоційованою вірусною пневмонією. Цей матеріал допоможе медикам визначити та описати повний спектр КТ-ознак вірусної пневмонії для пацієнтів з гострим ураженням легень при COVID-19.

Медична мережа «Добробут» не завжди поділяє позицію щодо методів лікування, які описано в настановах, та зазначає, що українські переклади не адаптовано до умов вітчизняної системи охорони здоров’я. Фахівці мережі закликають використовувати дані матеріали виключно в навчальних цілях разом з іншими джерелами достовірної інформації щодо надання допомоги при COVID-19. Наявний міжнародний досвід допоможе українським медикам та управлінцям у сфері охорони здоров’я сформувати правильний підхід у наданні допомоги хворим, а також захисті медичного персоналу, що є критично важливим в умовах пандемії.

За матеріалами, наданими медичною мережею «Добробут»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті