МОЗ пропонує продовжити карантин до 12 травня

21 Квітня 2020 11:42 Поділитися

21 квітня під час брифінгу Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України, повідомив, що за минулу добу зафіксовано 415 лабораторно підтверджених випадків інфікування COVID-19, з них у 25 дітей та 64 медичних працівників. Госпіталізовано 126 осіб, зафіксовано 10 летальних випадків і 8 осіб одужало, в тому числі 1 дитина. За попередню добу здійснено 3710 досліджень методом полімеразно-ланцюгової реакції (ПЛР).

У розрізі регіонів за минулу добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано в Івано-Франківській обл. — 44 та Житомирській обл. — 44 випадки.

За час пандемії в Україні захворіли 6125 осіб, з них 399 дітей, а також 1138 медичних працівників. Загалом одужали 367 осіб, летальних випадків — 161.

Стосовно доплат медичним працівникам, які задіяні у протидії COVID-19, міністр зазначив, що слід розмежовувати їх виплати за роботу в березні та в наступні місяці. Виплати в березні належать до компетенції Уряду, тому кошти державного бюджету перераховано в регіони для здійснення цих доплат в повному обсязі за рахунок медичної субвенції. Тому М. Степанов висловив сподівання, що наразі органи місцевого самоврядування та керівництво медичних закладів не зволікатимуть і в терміновому порядку проведуть виплати в розмірі 300% заробітної плати за березень.

Починаючи з 1 квітня, фінансовий ресурс для проведення цих виплат передбачено в змінах до Державного бюджету України на 2020 рік, що минулого тижня прийняв Парламент. На ці виплати виділено близько 15,8 млрд грн. На наступному засіданні Уряду буде прийнято необхідне нормативне врегулювання стосовно того, в який спосіб мають нараховуватися ці виплати. Після цього всі кошти будуть перераховані в регіони.

М. Степанов також повідомив, що найближчим часом Україна отримає поставку 70 тис. костюмів біологічного захисту, які повністю відповідають критеріям та нормативам щодо біологічного захисту від інфекційних хвороб. Після їх поставки вони відразу будуть перерозподілені між областями, в першу чергу у заклади охорони здоров’я, які безпосередньо працюють з хворими на COVID-19.

Стосовно строків карантину М. Степанов зазначив, що на найближчому засіданні Уряду Міністерство охорони здоров’я пропонуватиме продовжити карантин до 12 травня через високий рівень захворюваності. У той же час МОЗ пропонуватиме пом’якшення карантинних заходів. Наприклад, прогулянки парками, але вони обмежуватимуться кількістю осіб та з обов’язковим носінням засобів індивідуального захисту (ЗІЗ). Також пропонуватиметься відкрити музеї, бібліотеки з чітким дотриманням карантинних обмежень стосовно дистанції та ЗІЗ.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті