Інформація щодо поширення COVID-19 на території України та електронна реєстрація ліків — результати онлайн-брифінгу

30 Квітня 2020 12:18 Поділитися

Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України, під час онлайн-брифінгу щодо ситуації з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 на території України, який відбувся 30 квітня, повідомив, що відповідно до даних Центру громадського здоров’я (ЦГЗ), станом на 9:00 30 квітня в Україні лабораторно підтверджено 10 406 випадків COVID-19, з них 261 летальний, 1238 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 540 нових випадків.

Заступник міністра охорони здоров’я Ірина Микичак у ході онлайн-брифінгу поінформувала про те, що Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України пропонує запровадити електронну реєстрацію лікарських засобів. Відповідний документ наразі розміщено на сайті МОЗ України для громадського обговорення.

«Для того щоб Україна мала доступ до лікарських засобів як вітчизняного, так і зарубіжного виробництва, на сайті МОЗ розміщено для громадського обговорення нормативний документ, який дозволить здійснювати електронну реєстрацію лікарських засобів», — зазначила заступник міністра.

Зауважимо, що у разі прийняття зазначеного документа заявники матимуть змогу подавати досьє та ставити запитання й отримувати відповіді без відвідування сервісного центру (тобто онлайн), здійснювати онлайн-контроль за дотриманням термінів експертизи, а також це дозволить зменшити витрати на друк паперових копій досьє.

Крім того, І. Микичак акцентувала увагу на проблемі виїзду громадян України за кордон для лікування. Кошти для цього передбачені в державному бюджеті. Працює постійна комісія під головуванням першого заступника міністра охорони здоров’я, якою приймаються рішення про скерування пацієнтів на лікування до закордонних клінік, але наразі всі вони закриті у зв’язку із ситуацією з поширенням коронавірусної інфекції.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті