FDA дозволяє екстрене використання стимулятора дихальних м’язів при COVID-19

07 Травня 2020 11:00 Поділитися

Управління з контролю за харчовими продуктами і лікарськими засобами США (Food and Drug Administration — FDA) видало дозвіл на екстрене використання (Emergency Use Authorizations) стимулятора дихальних м’язів VentFree, щоб потенційно скоротити кількість днів, протягом яких дорослим пацієнтам, включаючи пацієнтів з COVID-19, необхідна штучна вентиляція легень.

Порівняно з механічною вентиляцією, яка є інвазивною і зазвичай послаблює дихальні м’язи, система Vent Free використовує неінвазивну нервово-м’язову електростимуляцію для скорочення м’язів черевної стінки синхронно з видихом при штучній вентиляції легень, повідомляється в пресрелізі компанії-виробника Liberate Medical.

Це дозволяє починати лікування пацієнтів на ранніх стадіях вентиляції, поки вони знаходяться у стані седації, і продовжувати до тих пір, поки вони не будуть обходитися без вентиляції.

Пара пілотних рандомізованих контрольованих досліджень, проведених в Європі і Австралії, показала, що VentFree допоміг скоротити тривалість вентиляції і тривалість перебування у відділенні інтенсивної терапії порівняно зі стимуляцією плацебо.

«Ми вдячні FDA за визнання потенціалу VentFree і вважаємо привілеєм мати можливість допомогти пацієнтам зі штучною вентиляцією легень під час пандемії COVID-19», — зазначив генеральний директор Liberate Medical Ангус МакЛахлан (Angus McLachlan).

Важливо відзначити, що VentFree був схвалений для використання тільки протягом поточної надзвичайної ситуації з COVID-19.

За матеріалами www.medscape.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті