Уряд розглянув питання забезпечення ліками дітей з орфанними захворюваннями

02 Червня 2020 12:29 Поділитися

На засіданні Кабінету Міністрів України, яке відбулося 1 червня, було ухвалено низку рішень щодо захисту дітей. Зокрема, міністр охорони здоров’я України Максим Степанов зауважив, що «у нас є перелік лікарських засобів, у тому числі щодо орфанних захворювань, які ми купуємо. Для того щоб зареєструвати ці лікарські засоби, Міністерство звернулося до компанії-виробника щодо цих ліків, щоб вони надали відповідні досьє, таким чином ми швидко проведемо процес реєстрації без будь-яких бюрократичних процедур».

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль також повідомив, що 27 ініціатив, які розглянув Уряд під час засідання, присвячені захисту дітей, зокрема це посилення відповідальності за правопорушення у сфері продажу дітям електронних сигарет і рідин.

Нагадаємо, що М. Степанов під час онлайн-брифінгу, який відбувся 1 червня, зазначив, що на звернення керівництва Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» МОЗ забезпечило цей заклад 3-місячним запасом тестів для проведення дослідження методом полімеразної ланцюгової реакції, а також передано 2000 тестів для імуноферментного аналізу, які використовуватимуться за показаннями як у дітей, так і у батьків, які перебувають у цій лікарні.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті