Підсумки наради під головуванням Президента щодо протидії поширенню коронавірусу

02 Червня 2020 3:39 Поділитися

На традиційній селекторній нараді щодо протидії поширенню коронавірусу, яка відбулася 2 червня, під головуванням Президента України Володимира Зеленського повідомлено, що адаптивний карантин запроваджено в усіх областях України, окрім 3: Львівської, Рівненської та Чернівецької, і майже скрізь відбувся перехід до третього етапу пом’якшення обмежувальних заходів. Про це йдеться на сайті Президента України.

Під час наради також було зазначено, що після початку впровадження карантинних пом’якшень значних спалахів хвороби в краї­ні не відбулося. До того ж в Україні тримається плато захворюваності. За минулу добу одужало 388 осіб, а захворіло — 328.

«Нам насправді вдалося порівняно непогано пройти першу хвилю пандемії. Цьому сприяла і відповідальність українців, і стратегія стримування, яку ми детально й ретельно розробляли та змінювали за потреби. Тепер у нас є досвід, розуміння й витримка, якщо прийде друга хвиля. Сподіваюся, тоді людство буде більш готовим», — наголосив Президент України.

Додатково міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що договори з Національною службою здоров’я України уклали майже всі лікарні, і доплати медикам, що брали участь у протидії COVID-19, уже перераховують. Наразі відбувається постачання великих партій лікарських засобів, що були закуплені в попередні роки.

За матеріалами president.gov.ua,
фото із сайту Президента України
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті