В Індії схвалено перший пероральний противірусний препарат фавіпіравіру для лікування пацієнтів з COVID-19 легкого та середнього ступеня тяжкості

23 Червня 2020 3:35 Поділитися

Мумбаї, Індія; 20 червня 2020 р.: Glenmark Pharmaceuticals Ltd. — міжнародна інтегрована фармацевтична компанія, в основі діяльності якої наукові дослідження і розробка інноваційних лікарських засобів, оголосила про виведення на ринок Індії противірусного препарату фавіпіравіру (торгова назва Fabiflu) для лікування пацієнтів з COVID-19 легкого та середнього ступеня тяжкості. Glenmark отримала схвалення індійського регулятора на виробництво і маркетинг цієї знакової розробки для пацієнтів з COVID-19 в Індії. Таким чином, фавіпіравір став першим пероральним противірусним препаратом, який схвалений в Індії для лікування COVID-19.

За розробкою фавіпіравіру стоять переконливі клінічні докази, що демонструють обнадійливі результати у пацієнтів з легким і середнім перебігом COVID-19. Противірусний препарат пропонує широкий спектр покриття відносно дії на РНК-вірус з клінічним поліпшенням, виявленим у групі пацієнтів віком 20–90 років. Фавіпіравір може застосовуватися у пацієнтів з симптомами COVID-19 легкого та середнього ступеня тяжкості, які мають супутні захворювання, такі як цукровий діабет і серцево-судинні захворювання. Препарат знижує вірусне навантаження протягом 4 днів, а також зумовлює більш швидке поліпшення клінічних симптомів і результатів радіологічних досліджень. Найбільш значущим є те, що фавіпіравір демонструє клінічне поліпшення приблизно у 88% пацієнтів з легким і середнім перебігом COVID-19.

Співробітниками науково-дослідного департаменту Glenmark була успішно розроблена як фармацевтична субстанція, так і лікарська форма препарату (таблетки). Досьє на проведення клінічного дослідження було подано в індійський регуляторний орган (Управління з контролю за обігом лікарських засобів Індії (DCGI)), і Glenmark стала першою фармацевтичною компанією в Індії, яка отримала дозвіл на проведення клінічного дослідження фази 3 досліджень у пацієнтів з COVID-19 легкого і середнього ступеня тяжкості.

Коментуючи значущість цієї важливої ​​події, пан Гленн Салданха, голова правління і керуючий директор компанії Glenmark Pharmaceuticals Ltd., зазначив: «Ми отримали це схвалення якраз у той момент, коли кількість випадків COVID-19 в Індії збільшується як ніколи раніше, і система охорони здоров’я відчуває велике навантаження. Ми сподіваємося, що наявність ефективних методів лікування, таких як лікування препаратом фавіпіравіру, допоможе значно знизити це навантаження і дасть можливість пацієнтам в Індії своєчасно отримати терапію, якої вони дуже потребують».

Він також додав: «Фавіпіравір продемонстрував обнадійливі результати у пацієнтів з легким і середнім ступенем тяжкості захворювання COVID-19 під час клінічних досліджень. До того ж, пероральна форма препарату є більш зручною для пацієнта порівняно з іншими препаратами, які застосовуються при даному захворюванні і вводяться внутрішньовенно».

У 2014 р. фавіпіравір був схвалений в Японії для лікування раніше не існуючих вірусів грипу. Фавіпіравір має унікальний механізм дії: метаболізується в клітинах до активної форми рибозилтрифосфату (РТФ) фавіпіравіру і вибірково пригнічує РНК-залежну РНК полімеразу, що бере участь у реплікації вірусу.

Більшість пацієнтів з легким та середнім ступенем тяжкості симптомів захворювання можуть отримати переваги від лікування препаратом фавіпіравіру. Препарат буде доступний суворо за рецептом за ціною 103 індійських рупій за таблетку. Рекомендована доза становить 1800 мг 2 рази на добу в 1-й день і далі 800 мг 2 рази на добу до 14-го дня.

Раніше Glenmark також оголошувала про проведення ще одного клінічного дослідження оцінки ефективності комбінації двох противірусних препаратів фавіпіравіру й уміфеновіру в якості терапії дорослих пацієнтів, які госпіталізовані з COVID-19 середнього ступеня тяжкості в Індії.

Про компанію Glenmark Pharmaceuticals Ltd.

Glenmark Pharmaceuticals Ltd. — міжнародна фармацевтична компанія, в основі діяльності якої наукові дослідження і розробка інноваційних лікарських препаратів. Компанія здійснює свою діяльність більш ніж у 50 країнах. Глобально фокусом компанії є такі терапевтичні напрямки: онкологія, дерматологія і респіраторні захворювання, включаючи алергічний риніт. Компанія представлена ​​в сегменті відтворених препаратів, спеціалізованих препаратів та в безрецептурному сегменті. Компанія входить до топ-80 фармацевтичних і біотехнологічних компаній у світі за розміром виручки (рейтинг SCRIP 100, 2019 р.).

За матеріалами пресрелізу компанії Glenmark Pharmaceuticals Ltd.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті