Набув чинності закон щодо продовження застосування експериментальних препаратів для лікування COVID-19

01 Липня 2020 5:54 Поділитися

27 червня набув чинності Закон України від 19.06.2020 р. №737-IX «Про внесення зміни до розділу II «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)» щодо продовження строку дії у зв’язку із загрозою зростання захворюваності населення на коронавірусну хворобу (COVID-19)  у зв’язку з опублікуванням в офіційному виданні Верховної Ради України, газеті «Голос України» № 105 від 26.06.2020 р.

Нагадаємо, що українське законодавство дозволяє застосовувати для лікування COVID-19 як зареєстровані в Україні препарати, так і незареєстровані лікарські засоби, клінічні випробування яких затверджені в установленому порядку та мають на меті дослідити ефективність і безпеку таких препаратів щодо лікування коронавірусної хвороби.

Доступ до експериментальних ліків може допомогти в боротьбі з коронавірусом. Це стосується препаратів, які не зареєстровані, однак уже пройшли певні дослідження щодо безпеки й ефективності та рекомендовані офіційним органом США, країн — членів Європейського Союзу, Великої Британії, Швейцарської Конфедерації, Японії, Австралії, Канади, Китайської Народної Республіки, Держави Ізраїль.

Відтак, законом продовжено дію застосування експериментальних ліків для лікування коронавірусної хвороби до 1 січня 2021 р.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті