Малий та середній бізнес може долучатися до тестування ПРРО

16 Липня 2020 11:18 Поділитися

З 15 липня 2020 р. тестова версія безкоштовного фіскального додатку програмного реєстратора розрахункових операцій (ПРРО) доступна для всіх суб’єктів господарювання. Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів України.

Безкоштовний фіскальний додаток розміщено на сайті Державної податкової служби (ДПС). Реєстрація ПРРО здійснюється шляхом подання заяви про реєстрацію ПРРО (форма J/F 1316602), що розміщена за посиланням.

Представники бізнесу можуть ознайомитися з функціоналом додатку в Електронному кабінеті платника податків, протестувати його та надати пропозиції щодо вдосконалення. Тестування безкоштовного програмного рішення ПРРО триватиме до 31.07.2020 р.

Варто зазначити, що використання РРО для певних видів діяльності ІІ–IV груп фізичних осіб — підприємців, стане обов’язковим з 1 січня 2021 р. Запровадження ПРРО передбачено Законом України від 20.09.2019 р. № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг».

Також нагадаємо, що на початку липня завершено державну реєстрацію наказів Міністерства фінансів України щодо застосування ПРРО.

За матеріалами mof.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті