Протидія COVID-19: депутат пропонує встановити доплати всім медичним працівникам у розмірі 70% від окладу

23 Липня 2020 5:37 Поділитися

17 липня в Парламенті за № 3905 зареєстровано проєкт закону України «Про внесення змін до розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» щодо оплати праці медичних та інших працівників закладів охорони здоров’я». Ініціатором проєкту виступив Антон Яценко, член депутатської групи «Партія «За майбутнє».

У супровідній документації до проєкту зазначається, що Уряд на період з 1 вересня до 31 грудня 2020 р. постановою КМУ від 19.06.2020 р. № 610 «Деякі питання оплати праці медичних та інших працівників закладів охорони здоров’я», встановив доплати:

  • лікарям (незалежно від найменування посад) — у розмірі 70% від посадового окладу, визначеного за 14-м тарифним розрядом Єдиної тарифної сітки;
  • фахівцям з базовою вищою та неповною вищою медичною освітою всіх спеціальностей — у розмірі 50% мінімальної заробітної плати;
  • молодшим медичним сестрам — у розмірі 25% мінімальної заробітної плати.

На думку парламентаря, встановлення доплат таких розмірів не забезпечить справедливої оплати їх праці, оскільки категорії працівників з найнижчим окладом отримають найменші надбавки, що не сприятиме стимулюванню медичного персоналу до ефективної роботи в умовах небезпеки розповсюдження COVID-19.

Тому законопроєктом пропонується на період з 1 вересня до 31 грудня 2020 р. встановити додаткові доплати до заробітної плати лікарям незалежно від найменування посад та фахівцям з базовою вищою та неповною вищою медичною освітою всіх спеціальностей, молодшим медичним сестрам закладів охорони здоров’я комунальної форми власності та закладів охорони здоров’я, що належать до сфери управління МОЗ, які надають медичну допомогу хворим на COVID-19, у розмірі 70% посадового окладу.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті