ПМГ–2020: МОЗ пропонує встановити коригувальні коефіцієнти для тарифів з лікування онкологічних захворювань та туберкульозу

19 Серпня 2020 2:46 Поділитися

18 серпня на сайті МОЗ України для громадського обговорення оприлюднено проєкт постанови КМУ, яким пропонується внести зміни до Порядку реалізації програми державних гарантій (ПМГ) медичного обслуговування населення у 2020 році, затвердженого постановою КМУ від 05.02.2020 р. № 65.

Проєктом пропонується застосовувати нові коригувальні коефіцієнти до тарифів на медичні послуги, що включені до пакетів медичних послуг «Діагностика та хіміотерапевтичне лікування онкологічних захворювань у дорослих та дітей» та «Лікування дорослих та дітей із туберкульозом», починаючи з 1 липня 2020 р.

Так, коригувальний коефіцієнт застосовуватиметься за готовність лікувати онкологічні захворювання у дітей віком до 18 років, який становить 4,7.

У свою чергу, коригувальний коефіцієнт за готовність лікувати мультирезистентний туберкульоз та здійснювати координацію заходів з профілактики та виявлення мультирезистентного туберкульозу на регіональному рівні становить 1,4. Він застосовуватиметься при розрахунку запланованої вартості медичних послуг, які надаються одним надавачем медичних послуг на території кожної адміністративно-територіальної одиниці, за даними ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» (ЦГЗ).

У разі прийняття документів на ЦГЗ покладається обов’язок протягом 5 днів з дати набрання його чинності надати на адресу Національної служби здоров’я України (НСЗУ) інформацію щодо:

  • кількості осіб із мультирезистентним туберкульозом, яким проведено лікування туберкульозу протягом 2019 р. по кожному закладу охорони здоров’я, що здійснював таке лікування;
  • одного закладу охорони здоров’я, розташованого на території кожної області, міста Київ, що здійснює координацію заходів з профілактики та виявлення мультирезистентного туберкульозу на регіональному рівні.

Окрім цього, протягом даного періоду на Національний інститут раку також покладається обов’язок надати НСЗУ інформацію щодо кількості дітей віком до 18 років із онкологічними захворюваннями, які пройшли спеціальне хіміо- (імуно-, гормо-) терапевтичне лікування протягом 2019 р., за даними Національного канцер-реєстру України за 2019 р. по кожному закладу охорони здоровʼя, що здійснював таке лікування.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

GREG007 20.08.2020 12:11
Это не проблема. проблема в лечении онкологических заболеваний и туберкулеза у ВЗРОСЛЫХ! Тарифы не соответствуют затратам, в результате 70-90 % расходов несут больные если у них есть такая финансовая возможность. Если нет ОНИ ПРОСТО УМИРАЮТ БЕЗ КВАЛИФИЦИРОВАННОЙ МЕДИЦИНСКОЙ ПОМОЩИ! Капитализм!!!!

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті