Уряд не розглядатиме впровадження жорстких обмежувальних заходів у випадку другої хвилі COVID-19

28 Серпня 2020 3:51 Поділитися

Європейська Бізнес Асоціація повідомляє про результати онлайн-зустрічі з Денисом Шмигалем, Прем’єр-міністром України.

Стосовно протидії COVID-19 Д. Шмигаль запевнив, що Уряд не розглядатиме впровадження жорстких обмежувальних заходів у випадку другої хвилі поширення коронавірусу, а покладатиметься на адаптивний карантин та локалізацію сплесків захворювання.

Також під час зустрічі обговорювалося нещодавно прийняте рішення про підвищення мінімальної заробітної плати, на що прем’єр-міністр висловив підтримку цього рішення та повідомив, що влада має плани й надалі підвищувати рівень мінімальної заробітної плати до 6000 та 6500 грн у 2021 р. Натомість в Асоціації вважають такий крок замаскованим збільшенням оподаткування та сподіваються, що необґрунтовані рішення не матимуть місця в майбутньому.

Окрім цього, Д. Шмигаль зазначив, що в Уряді відмовилися від ідеї реорганізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба), про що раніше повідомляла Асоціація. Натомість для конт­ролю епідеміологічної ситуації та здоров’я населення в Україні буде створено окремий санітарно-епідеміологічний орган, що підпорядковуватиметься Міністерству охорони здоров’я України. Держ­продспоживслужба продовжуватиме роботу у звичному режимі із притаманними їй функціями щодо здійснення контролю за виробництвом та експортом продукції.

За матеріалами www.eba.com.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті