МОЗ розроблено план переходу до електронних рецептів на лікарські засоби

21 Вересня 2020 10:28 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України інформує, що при відомстві створено робочу групу з впровадження електронного рецепта на лікарські засоби. «У планах роботи в даному напрямку — відпуск за електронним рецептом: наркотичних препаратів, інсулінів, імуносупресивних лікарських засобів — 2021 р.; антибіотиків — 2022 р.; інших рецептурних груп лікарських засобів, визначених МОЗ — починаючи з 2023 р.», — зазначив Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України.

За його словами, така ініціатива була запроваджена Міністерством у зв’язку з неконтрольованим відпуском в Україні рецептурних лікарських засобів з аптек, що призводить до поширення самолікування, і як наслідок, — погіршення здоров’я населення. Ця проблема полягає не лише в недобросовісному виконанні аптечними закладами ліцензійних вимог (відпуск рецептурних ліків з аптек без рецепта лікаря), а й у небажанні деяких лікарів виписувати рецепти, як того вимагають відповідні правила. Це, у свою чергу, призводить до перекладання відповідальності за призначення ліків з лікарів на провізорів та знижує доступність лікарських засобів для населення.

Нагадаємо, що 23 липня під головуванням Максима Степанова, міністра охорони здоров’я України, відбулася нарада з поточних питань фармацевтичної галузі. У заході взяли участь представники державних органів, виробники лікарських засобів та представники профільних організацій. Під час наради обговорювалося впровадження 2D-кодування лікарських засобів з метою протидії поширенню фальсифікованих препаратів, а також питання впровадження електронного рецепта.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті