Чому аптеці потрібен саме фармацевтичний холодильник?

Зберігання цінних лікарських засобів, вакцин тощо передбачає чітке дотримання температурного режиму. Мабуть, кожному фармацевту відомо, що температурний діапазон для зберігання вакцин становить +2–+8 °С. Якщо температура зберігання знижується до 0 °C, вакцини можуть бути переохолоджені, а зростання температури вище 8 °С може призвести до руйнування її біо­логічно активних компонентів. Зміна властивостей лікарського засобу або вакцини у зв’язку з порушенням температурного режиму зберігання або транспортування може як значно знизити ефективність препарату, так і зумовити появу в нього властивостей, що небезпечні для здоров’я, а також призвести до значних фінансових втрат.

Яким має бути найкращий холодильник для аптеки? Фармацевтичні холодильники для підтримки постійного рівня температури мають якісну теплоізоляцію, а для рівномірного охолодження препаратів — особ­ливу систему вентиляції, яка забезпечує постійний рух повітря. Завдяки цій функції для зберігання термолабільних препаратів з температурою +2–+8 °С використовується увесь об’єм камери.

Корпус фармацевтичного холодильника роб­лять сталевим та вкривають спеціальним антикорозійним шаром. Важливий момент — скляні двері та яскраве світлодіодне освітлення всередині, які дозволяють швидко знайти потрібні ліки або провести ревізію, навіть не відчиняючи дверцят. Такі холодильники оснащені дверним замком із ключем для обмеження доступу. Фармацевтичні холодильники зазвичай регулюють температуру із високою точністю — до 0,1 °С, а цифровий дисплей відображає поточні налаш­тування, бажана система автономного розморожування. Важливою є наявність системи звукової та візуальної сигналізації: сигнал підвищеної температури, зниженої температури, відкритих дверей, сигнал про відключення електроенергії.

Сучасні фармацевтичні холодильники обладнані вбудованим реєстратором температури із USB-портом, через який зручно та швидко можна вивантажити температурні графіки на комп’ютер. Це дає можливість вести електрон­ний журнал температурних показників. Холодильник може зберігати дані протягом 360 діб, а вивантаження графіків відбувається у форматі PDF. Швидше за все, у побутовому холодильнику не буде набору таких потрібних фармацевтам функцій. І стає зрозумілим, що такий холодильник — не найкраще рішення для аптек.

Компанія «Глюдор» — одна з провідних в Україні з питань розробки та постачання валідованих рішень для забезпечення вимог належного збереження та транспортування лікарських засобів в умовах холодового ланцюга, що передбачені вимогами належної дистриб’юторської практики (GDP) та виробниками лікарських засобів. До асортименту входять фармацевтичні та лабораторні холодильники й морозильники, протиударні термоконтейнери, термобокси, термосумки, акумулятори холоду або тепла, а також одноразові системи транспортування.

Компанія «Глюдор» не тільки поставить обладнання, а і надасть для нього безкоштовну інформаційну та технічну підтримку; необхідні стандартні операційні процедури та інструкції на процеси зберігання, дез­інфекції, транспортування влітку і взимку тощо; проведе навчання персоналу.

Заходьте на glewdor.com або телефонуйте +38 (044) 207-07-36.

В «Глюдор» Ви отримаєте повний комплекс рішень та відповідей на всі питання щодо організації холодового ланцюга. 

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті