Народні депутати пропонують створити Національний штаб з протидії біологічним загрозам

20 Жовтня 2020 10:19 Поділитися

19 жовтня у Верховній Раді України зареєстровано проєкт постанови № 4228 «Про заходи протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) та захисту всіх систем життєдіяльності країни від негативних наслідків пандемії та нових біологічних загроз» (далі — проєкт постанови). Ініціатором подання є група народних депутатів на чолі з Юлією Тимошенко, головою депутатської фракції політичної партії Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина».

Проєктом акта передбачається надання рекомендацій Президенту України утворити Національний штаб з протидії біологічним загрозам та очолити його для організації оперативного реагування на поширення COVID-19 в Україні.

Головними напрямами діяльності Національного штабу, визначеними у проєкті постанови, стане реалізація наступних завдань:

  1. Заходи щодо оперативного реагування на поширення COVID-19 через інформування громадян та забезпечення зворотного зв’язку введення у країні єдиного багатоканального телефонного контакту та його зв’язку з колцентрами:
  • ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України»,
  • Національної служби здоров’я України,
  • МОЗ України та регіональними єдиними диспетчерськими центрами екстреної допомоги та медицини катастроф з метою інформування громадян, забезпечення зворотного зв’язку щодо проблем функціонування системи реагування, координації дій у системі та маршрутизації пацієнта при зверненні.
  1. Забезпечення ефективної безоплатної діагностики та тестування на коронавірусну хворобу.
  2. Забезпечення лікування COVID-19 в амбулаторних та стаціонарних умовах.
  3. Забезпечення сталого функціонування системи екстреної медичної допомоги.
  4. Забезпечення захисту медичних працівників.
  5. Забезпечення соціальної підтримки пацієнтів з COVID-19.
  6. Організація відродження системи протиепідемічного захисту та розбудови мережі інфекційних лікарень тощо.

Передбачається, що у разі прийняття проєкту постанови та реалізації його положень це сприятиме, зокрема, забезпеченню готовності системи охорони здоров’я до реагування на спалахи COVID-19, створенню сучасної молекулярно-генетичної лабораторії, закупівлі спеціального устаткування й матеріалів для Інституту молекулярної біології і генетики НАН України та розвитку системи екстреної медичної допомоги.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті