Уряд фінансово підтримує громадян у разі захворювання на COVID-19 та під час самоізоляції — Марина Лазебна

12 Листопада 2020 12:05 Поділитися

Міністр соціальної політики Марина Лазебна в ході чергового засідання Уряду, яке відбулося 11 листопада, розповіла про реалізацію програми, яку Уряд запровадив для підтримки громадян, що перебувають на самоізоляції. Про це йдеться на сайті Міністерства соціальної політики України.

«Уряд через Фонд соціального страхування забезпечує соціальний захист застрахованих осіб, допомагаючи запобіганню, виникненню та поширенню COVID-19, зокрема, фінансує допомогу по тимчасовій непрацездатності у разі захворювання громадян на COVID-19, а також надає допомогу під час перебування на самоізоляції під медичним наглядом», — зауважила Марина Лазебна.

За словами міністра, 39 725 українських працівників, у тому числі 8200 медиків, які знаходилися на самоізоляції у зв’язку з COVID-19, отримали виплати на суму майже 50 млн грн. Розмір виплати від Фонду для застрахованої особи становить 50% її середньої зарплати незалежного від страхового стажу працівника, для медичних працівників це 100% середньої зарплатні.

Окрім того, М. Лазебна наголосила, що у разі контакту працівника з особами, що захворіли на COVID-19, дуже важливо дотримуватися режиму самоізоляції. Перше, що повинен зробити такий працівник, звернутися до роботодавця, пояснити, що мав контакт з особою, яка захворіла на COVID-19, та попросити 2 тиж працювати в дистанційному режимі.

Якщо такої можливості, з огляду на характер виконуваної роботи або позицію роботодавця, немає, варто скористатися державною програмою підтримки самоізоляції. Фонд може оплатити період перебування українців, що працюють, на самоізоляції у разі безпосереднього контакту з хворим на COVID-19.

Для цього працівник має за допомогою телефону в дистанційному режимі звернутися до свого сімейного лікаря, який відкриє листок непрацездатності. Для отримання від Фонду допомоги необхідно передати отриманий листок непрацездатності із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19–11» своєму роботодавцю.

У свою чергу, роботодавець на підставі отриманого від працівника листка непрацездатності оформлює заяву-розрахунок із зазначенням причини непрацездатності — 11, тобто ізоляція у зв’язку з COVID-19, та передає її до Фонду для здійснення фінансування. Також з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції Фондом соціального страхування України організовано дистанційний прийом заяв-розрахунків від страхувальників, зокрема електронною поштою.

За матеріалами msp.gov.ua,
фото із facebook.com/MLSP.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті