Європейська комісія рекомендує використовувати швидкі тести на антигени для визначення COVID-19 лише після появи симптомів

23 Листопада 2020 2:54 Поділитися

Європейська комісія рекомендує використовувати швидкі тести на антигени для визначення COVID-19 в основному у людей, у яких уже є симптоми, оскільки ці тест-набори вважаються менш точними щодо виявлення вірусу у безсимптомних випадках.

Швидкі набори для виявлення антигенів менш точні, ніж стандартні тести, що здійснюються методом полімеразної ланцюгової реакції, але дають результат за кілька хвилин, на відміну від днів, що можуть знадобитися для проведення тесту методом полімеразної ланцюгової реакції. Це може стати вирішальним інструментом у боротьбі з великими спалахами.

Швидкі тести на антигени для виявлення COVID-19 слід застосовувати протягом 5 днів після появи симптомів або упродовж 7 днів після виявлення підтвердженого випадку COVID-19.

Комісія заявила, що точність швидких тестів у виявленні позитивних випадків, показник, відомий як чутливість, підвищується, коли їх використовують протягом 5 днів після розвитку симптомів, а також у випадках із високим вірусним навантаженням.

Наразі доступно мало даних про результати антигенних тестів у безсимптомних випадках, і  виробники на даний час не визначають безсимптомних осіб як цільову популяцію в інструкціях до швидких наборів.

Європейська комісія також закликала уряди країн ЄС використовувати лише тести з чутливістю щонайменше 80% та специфічністю 97%.

Європейська комісія рекомендувала застосовувати тести на антиген навіть у безсимптомних осіб у разі великих спалахів захворювання, наприклад, у ситуаціях, коли у більш ніж 10% перевірених людей виявляють позитивний результат.

За матеріалами medscape.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті