Затверджено Секторальний план державного ринкового нагляду на 2021 рік

26 листопада Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками затвердила Секторальний план державного ринкового нагляду на 2021 р. Він складається з двох частин:

  • План здійснення ринкового нагляду;
  • План здійснення контролю продукції.

У них включено медичні вироби, які відповідають вимогам постанови КМУ від 02.10.2013 р. № 753 «Про затвердження Технічного регламенту щодо медичних виробів» та медичних виробів для діагностики in vitro, які відповідають вимогам постанови КМУ від 02.10.2013 р. № 754 «Про затвердження Технічного регламенту щодо медичних виробів для діагностики in vitro».

Нагадаємо, відповідно до Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції»:

  • державний ринковий нагляд проводять органи ринкового нагляду у відповідній сфері з метою забезпечення відповідності продукції встановленим вимогам, а також забезпечення відсутності загроз суспільним інтересам;
  • державний контроль продукції здійснюють також органи доходів і зборів, зокрема в аспекті забезпечення відповідності продукції, що ввозиться на митну територію України для вільного обігу, встановленим вимогам, а також гарантування відсутності загроз від такої продукції суспільним інтересам. Наразі це здійснюють Державна податкова служба України та Державна митна служба України.
Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті