Якими є пріоритети співпраці України та ВООЗ на 2021 р.? — МОЗ

16 Грудня 2020 3:16 Поділитися

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов провів зустріч із директором Європейського регіо­нального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), доктором Гансом Клюге, який наразі перебуває з візитом в Україні. Сторони обговорили пріоритети співпраці України та ВООЗ на 2021 р.

«Сьогодні одним з головних завдань для України, як і для всього світу, є посилення готовності та реагування на ймовірні пандемії вірусних захворювань. Ще рік тому ми не уявляли, що стикнемося з такою масштабною проблемою, як COVID-19, і що це буде так складно. Проте, незважаючи на той стан галузі охорони здоров’я України, в якому вона була навесні цього року, ми змогли вистояти, і нині наша медична система витримує навантаження», — заявив очільник МОЗ.

Окрім того, під час зустрічі сторони, зокрема, обговорили співпрацю МОЗ України з ВООЗ у межах нещодавно підписаної Дворічної угоди про співробітництво, процес реформування системи охорони здоров’я, підходи до покращення боротьби з вакцинокерованими інфекціями, стратегію реагування н COVID-19, ініціативу COVAX та питання доступу до вакцин.

М. Степанов зазначив, що оскільки основ­ним методом боротьби з COVID-19 є вакцинація, МОЗ активно працює над пришвидшенням поставок вакцини в країну. Міністр подякував ВООЗ за підтримку у цьому напрямі.

Зі свого боку, доктор Ганс Клюге заявив, що ВООЗ готова надавати підтримку Україні в отриманні вакцини проти COVID-19, а також у розвитку української системи охорони здоров’я. «Україна реагує на спалах COVID-19 і продовжує трансформувати систему охорони здоров’я на шляху до кращого майбутнього своїх громадян. ВООЗ підтримує заходи щодо реагування на спалах захворювання та надає допомогу з подолання деяких інших нагальних проблем разом із численними партнерами. Маємо спільно забезпечити доступ до якісних базових медичних послуг тим особам, які цього потребують», — підкреслив доктор Г. Клюге.

За матеріалами moz.gov.ua,
фото із сайту МОЗ України
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті