Поступова відмова від паперового документообігу в медичній сфері — мета розвитку eHealth

22 Грудня 2020 5:41 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє, що до eHealth вже приєдналися 31 млн українців та більше 4,5 тис. медичних закладів. Метою запровадження та розвитку eHealth є поступова відмова від паперового документообігу в медичній сфері. Важливим кроком у цьому напрямі стало запровадження з 1 жовтня електронних медичних висновків про народження.

«Наразі в Україні вже створено понад 42 тис. електронних висновків про народження дитини. Ми й надалі плануємо розвивати напрям електронних медичних висновків, робити їх отримання максимально зручним», — зазначив Максим Степанов, глава МОЗ України.

Міністр також повідомив, що в 2021 р. буде запроваджено систему видачі електронних рецептів на інсуліни, наркотичні засоби та усі рецептурні препарати. Спочатку електронний рецепт буде видаватися на інсулін, імуносупресивні лікарські засоби та наркотичні засоби.

Нагадаємо, МОЗ спільно із Національною службою здоров’я України, ДП «Електронне здоров’я» працює над спрощенням роботи медичних працівників та депаперизацією. У рамках розвитку eHealth у 2021 р. запланований старт кількох сервісів: електронного лікарняного, електронних рецептів, плану лікування, модуля чутливих даних, електронного кабінету пацієнта тощо.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті